Τρίτη
18 Φεβρουαρίου 2025

Μακαρονάκι φούρνου με κρέμα και μανιτάρια

Μαγειρική
Για 6-7 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 15+ λεπτά

Υλικά

- 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι κοφτό (πένες ή βίδες)
- 1 κεσεδάκι μικρά άσπρα μανιτάρια (σε φέτες)
- 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
- 2 μικρές ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
- 1 σκελίδες σκόρδου (καθαρισμένη)
- 1 λίτρο γάλα
- 1 μικρό πακέτο ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας (τύπου Pummaro)
- 240 γραμμάρια τριμμένο τυρί ρεγκάτο
- 100 γραμμάρια αλεύρι
- 100 γραμμάρια βούτυρο (τύπου Βιτάμ)
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε μεγάλα κατσαρόλα που βράζει με άφθονο αλατισμένο νερό, αλλά για περίπου 6 λεπτά και τα αφήνουμε έπειτα να στραγγίσουν καλά. Παράλληλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές για 6 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάζουμε το σκόρδο και ρίχνουμε τη ντομάτα, ανακατεύοντας και μετά από 2 λεπτά αποσύρουμε το σκεύος εντελώς από τη φωτιά. Τέλος, προσθέτουμε στη κατσαρόλα το γάλα, σταδιακά, αλατοπιπερώνουμε και δένουμε καλά την κρέμα..

2. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 38x24. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια, τα 120 γραμμάρια. τυρί (τη μισή δηλαδή από την ποσότητα της συνταγής) και τα ανακατεύουμε καλά, μαζί με την κρέμα. Αδειάζουμε έπειτα το μείγμα στο πυρέξ, απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί (τα άλλα 120 γραμ.) και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για ένα τέταρτο περίπου ώσπου να λιώσει το τυρί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μελιτζάνες σισιλιάνα

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες - 300 γραμμάρια φέτα - 150 γραμμάρια κασέρι - 2 μεγάλες ντομάτες φρέ...

Μανιταρόσουπα με κρασί

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 6 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου) - 1 φλιτζάνι αποξηραμένα μανιτάρια - 1 φλιτζανάκι ελαιόλα...

Φόρτωση άρθρων...