Χρόνος προετοιμασίας: 15'
Χρόνος μαγειρέματος: 30'
Υλικά
250 γραμμάρια σουπιές, καθαρισμένες
250 γραμμάρια καλαμαράκια, καθαρισμένα
80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
60 γραμμάρια λουκάνικα χωριάτικα
60ml κρασί λευκό
2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
½ ματσάκι μαϊντανό
500 γραμμάρια μπουκατίνι
ανθό αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ζεματάτε τις σουπιές και τα καλαμαράκια για 1 λεπτό. Τα σουρώνετε και κρατάτε 1 φλιτζάνι από το νερό τους. Μόλις κρυώσουν ελαφρά κόβετε τα καλαμαράκια σε ροδέλες λεπτές και τις σουπιές σε μπαστουνάκια.
Στην ίδια κατσαρόλα που έχετε στεγνώσει ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι και ανακατεύετε διαρκώς με μια σπάτουλα μέχρι να γυαλίσουν.
Κατόπιν προσθέτετε το λουκάνικο κομμένο σε μικρά κομματάκια και μετά από λίγο τα θαλασσινά. Σβήνετε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε την ντομάτα και ένα ποτήρι από το νερό που κρατήσατε. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τον μαϊντανό. Αφήνετε να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα.
Στο μεταξύ σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζετε τα μπουκατίνι για 3-4 λεπτά. Τα σουρώνετε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό όπου έβρασαν.
Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα θαλασσινά και ανακατεύετε. Αφήνετε να βράσουν για 3-4 λεπτά λεπτά επιπλέον μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά. Σερβίρετε αμέσως σε πιάτα πασπαλίζοντας αν θέλετε με παρμεζάνα.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις