Σαββάτο
19 Απριλίου 2025

Μακαρόνια με σάλτσα τυριών

Μαγειρική
Για τέσσερα άτομα

Προετοιμασία: 10’

Μαγείρεμα: 25’

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια της επιλογής σας (καλύτερα χοντρά Νο 5)
200 γραμμάρια ανθότυρο
70 γραμμάρια γραβιέρα Αμφιλοχίας
70 γραμμάρια κασέρι
70 γραμμάρια πεκορίνο, κεφαλογραβιέρα ή άλλο πικάντικο τυρί
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
2 κουταλάκι σούπας βούτυρο φρέσκο
1 κουταλάκι σούπας ελαιόλαδο
1 πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
100ml κρέμα γάλακτος
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Τρίβετε τα τυριά στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Το ανθότυρο το λιώνετε με ένα πιρούνι. Τα αναμιγνύετε σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο πάνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει διαφανές. Προσθέτετε (αν βάλετε) και την πιπερίτσα.

Ρίχνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά. Όταν ζεσταθούν -δεν αφήνετε να πάρουν βράση- ρίχνετε και τα τυριά και αρχίζετε να ανακατεύετε, πάντα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν σαν κρέμα. Αν γίνει πολύ σφιχτή η σάλτσα, την αραιώνετε με λίγο ακόμα γάλα. Πασπαλίζετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Στο μεταξύ, έχετε βράσει, σουρώσει και βουτυρώσει ελαφρά τα μακαρόνια. Τα μοιράζετε σε πιάτα, τα περιχύνετε με τη σάλτσα τυριών, τα ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια - 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και...

Φαλάφελ με κουκιά

Για 6 άτομα Ετοιμασία: 50 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - Μισό κιλό ξερά κουκιά (ξεφλουδισμένα) - 2 πράσα (ψιλοκομμένα) - 1 φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) - 2...

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Φόρτωση άρθρων...