Για 1 άτομο
Ετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Υλικά
- 2 μεγάλα λευκά μανιτάρια πορτομπέλο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια (ή φετούλες)
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε κυβάκια (ή φετούλες)
- 2 πράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο καρότο ξεφλουδισμένο, κομμένο σε κυβάκια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
- 1 ματσάκι ρόκα
- Φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
- Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 φέτα κίτρινο τυρί σόγιας (τοφού)
- Μισό ποτήρι του κρασιού ρετσίνα (ή λευκό ξηρό κρασί)
- Λίγο αγουρέλαιο
- Αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρος
Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια και κόβουμε το κοτσάνι τους. Αν θέλουμε, ψιλοκόβουμε το κοτσάνι και το χρησιμοποιούμε στη γέμιση. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε κόλιανδρο στα μανιτάρια.
Τα ραντίζουμε με λίγο αγουρέλαιο και τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα. Ρίχνουμε λίγη ρόκα πάνω στο καθένα.
2. Σε τηγανάκι, ρίχνουμε λίγο αγουρέλαιο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σοτάρουμε. Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε το καρότο, την πιπεριά, τον άνηθο, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το κρασί ενώ ρίχνουμε κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι. Με τη γέμιση έτοιμη, γεμίζουμε ένα-ένα τα μανιτάρια.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 30 λεπτά. Κόβουμε στη μέση τη φέτα του κίτρινου τυριού σόγιας (τοφού), καλύπτουμε με αυτή τα μανιτάρια και τα βάζουμε για λίγα λεπτά ακόμα στο φούρνο, στο γκρίλ, να ροδίσουν.
Ετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Υλικά
- 2 μεγάλα λευκά μανιτάρια πορτομπέλο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια (ή φετούλες)
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε κυβάκια (ή φετούλες)
- 2 πράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο καρότο ξεφλουδισμένο, κομμένο σε κυβάκια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
- 1 ματσάκι ρόκα
- Φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
- Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 φέτα κίτρινο τυρί σόγιας (τοφού)
- Μισό ποτήρι του κρασιού ρετσίνα (ή λευκό ξηρό κρασί)
- Λίγο αγουρέλαιο
- Αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρος
Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια και κόβουμε το κοτσάνι τους. Αν θέλουμε, ψιλοκόβουμε το κοτσάνι και το χρησιμοποιούμε στη γέμιση. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε κόλιανδρο στα μανιτάρια.
Τα ραντίζουμε με λίγο αγουρέλαιο και τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα. Ρίχνουμε λίγη ρόκα πάνω στο καθένα.
2. Σε τηγανάκι, ρίχνουμε λίγο αγουρέλαιο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σοτάρουμε. Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε το καρότο, την πιπεριά, τον άνηθο, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το κρασί ενώ ρίχνουμε κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι. Με τη γέμιση έτοιμη, γεμίζουμε ένα-ένα τα μανιτάρια.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 30 λεπτά. Κόβουμε στη μέση τη φέτα του κίτρινου τυριού σόγιας (τοφού), καλύπτουμε με αυτή τα μανιτάρια και τα βάζουμε για λίγα λεπτά ακόμα στο φούρνο, στο γκρίλ, να ροδίσουν.