Δευτέρα
21 Απριλίου 2025

Μανιτάρια ραγού με πουρέ πατάτας

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 2 μεγάλα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)

- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

- 1 κουταλάκι αλεύρι

- 400 γραμμάρια άσπρα μικρά μανιτάρια (ολόκληρα)

- 400 γραμμάρια μανιτάρια πόρτο μπέλο (στα τέσσερα, ή άλλα φρέσκα μανιτάρια)

-1 κουταλάκι σούπας πελτές ντομάτας

- 1/3 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί

- 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι

- Αλάτι, φρεσκοτριμ. πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά έως ότου γυαλίσει, για 4 με 5 λεπτά, μαζί με τις σκελίδες σκόρδο.

Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα αφήνετε για 4 με 5 λεπτά να απορροφήσουν τα υγρά τους. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά να ψηθεί για 2-3 λεπτά.

Ρίχνετε στη συνέχεια τον πελτέ ντομάτας, το κρασί και λίγο νερό, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά. Αρωματίζετε με το θυμάρι και αλατοπιπερώνετε.

Σιγοβράζετε το ραγού για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πυκνώσει και να δέσει καλά η σάλτσα. Σερβίρετε με πουρέ πατάτας ή και με ρύζι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αρνάκι στη λαδόκολλα

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 180 λεπτά Υλικά - 1 αρνίσιο μπούτι, γύρω στα 2 κιλά - 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση, κατά μήκος - 1 κιλό πατά...

Μοσχαράκι Στρογγανόφ

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κότσι ή μπούτι (σε κύβους) - 200 γραμμάρια χοιρινό - 3 κουταλάκια σούπας ελ...

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1.200 γραμμάρια χταπόδι - Μισό κιλό μακαρονάκι κοφτό (μακαροτσίνια) - 5 ώριμες ντομάτες (περασμένες ...

Φόρτωση άρθρων...