Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Μανιτάρια ραγού με πουρέ πατάτας

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 2 μεγάλα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)

- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

- 1 κουταλάκι αλεύρι

- 400 γραμμάρια άσπρα μικρά μανιτάρια (ολόκληρα)

- 400 γραμμάρια μανιτάρια πόρτο μπέλο (στα τέσσερα, ή άλλα φρέσκα μανιτάρια)

-1 κουταλάκι σούπας πελτές ντομάτας

- 1/3 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί

- 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι

- Αλάτι, φρεσκοτριμ. πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά έως ότου γυαλίσει, για 4 με 5 λεπτά, μαζί με τις σκελίδες σκόρδο.

Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα αφήνετε για 4 με 5 λεπτά να απορροφήσουν τα υγρά τους. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά να ψηθεί για 2-3 λεπτά.

Ρίχνετε στη συνέχεια τον πελτέ ντομάτας, το κρασί και λίγο νερό, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά. Αρωματίζετε με το θυμάρι και αλατοπιπερώνετε.

Σιγοβράζετε το ραγού για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πυκνώσει και να δέσει καλά η σάλτσα. Σερβίρετε με πουρέ πατάτας ή και με ρύζι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για 14+ άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 1 ποτήρι ελαιόλαδο - 1 ποτήρι γάλα - 1 αυγό - Αλεύρι όσο πά...

Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιά

Για δύο άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για το συκώτι - 500 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο - 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες) - 2-3 πράσινες πιπερ...

Σαλιγκάρια στιφάδο

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σαλιγκάρια (του εμπορίου) - 1 κιλό ξερά κρεμμύδια (για στιφάδο) - 1 κουτί ντοματάκια κο...

Φόρτωση άρθρων...