Ετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Υλικά
- 500 γραμμάρια μανιτάρια μπάτον (ή άλλα πλατιά σε μέγεθος)
- 5 σκελίδες σκόρδου
- 1 κουταλάκι σούπας μπαλσάμικο
- 1 κουταλάκι σούπας πάπρικα
- 4 κουταλάκια σούπας τριμμένο σκληρό τυρί
- 1 κιλό πατάτες
- 50-70 γραμμάρια μπλε τυρί
- 3 κουταλάκια σούπας βούτυρο
- Μισή κούπα γάλα
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεπλένετε τα μανιτάρια κάτω από τρεχούμενο νερό (ιδιαιτέρως αν είναι φρέσκα), αφαιρείτε τα κοτσάνια τους και ψιλοκόβετε τις σκελίδες σκόρδου. Κατόπιν, τοποθετείτε τα στο γκριλ με τα βράγχια από κάτω, τα αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να ψηθούν για περίπου 5 λεπτά.
Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος, γυρίστε τα από την άλλη, πασπαλίστε κάθε ένα με ποσότητα ψιλοκομμένου σκόρδου, ραντίστε με μπαλσάμικο και ρίξτε τους από λίγη πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Όσο ακόμα τα έχετε στο γκριλ, προσθέστε σε κάθε ένα από λίγο σκληρό τριμμένο τυρί, χαμηλώστε το καπάκι και αφήστε τα για άλλα πέντε λεπτά έως ότου γίνουν τα μανιτάρια και λιώσει το τυρί όπως πρέπει.
- Παράλληλα, ετοιμάστε τον πουρέ: Κόψτε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους, βάλτε τις σε κατσαρόλα, σκεπάστε τις με νερό και βράστε τις σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν αρκετά.
Έπειτα, στραγγίστε τις πατάτες και βάλτε τις σε μεγάλο μπολ. Εκεί, αφού προσθέσετε το γάλα και το βούτυρο, ξεκινήστε να χτυπάτε το μείγμα με μίξερ χειρός έως ότου αποκτήσει τη γνωστή λαχταριστή υφή του πουρέ.
Ρίξτε μετά το μπλε τυρί, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και οι γεύσεις και σερβίρετε τον πουρέ με τα μανιτάρια όσο είναι ακόμα ζεστά.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις