Σαββάτο
30 Νοεμβρίου 2024

Μαριδάκι σε πιτάκια

Μαγειρική

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄

Χρόνος μαγειρέματος: 20΄

Υλικά

600 γραμμάρια μαριδάκι ψιλό

1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο

1 ντομάτα τριμμένη

¾ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 - 5 αβγά

μερικά φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα

4 - 5 κουταλάκια σούπας τυρί πικάντικο, τριμμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Πλένετε και στραγγίζετε σε σουρωτήρι τις μαρίδες. Τις αλατίζετε κι ανακατεύετε σε μπολ το κρεμμύδι, την ντομάτα, το αλεύρι, το δυόσμο, το τυρί και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα, ώστε να πάρετε έναν όχι πολύ σφιχτό χυλό. Αλατοπιπερώνετε το μίγμα.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαρύ τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά, βυθίζετε τις μαρίδες στον χυλό, τις ρίχνετε με τη βοήθεια κουταλιού στο καυτό λάδι και τις τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν.

Γυρίζετε και από την άλλη πλευρά και ύστερα τις βγάζετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν για λίγο. Σερβίρετε με πράσινη δροσερή σαλάτα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαρίδες με πορτοκάλι, μέλι και τζίντζερ

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή) Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 16 μέτριες γαρίδες - Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (και λίγο περισσότερο) - 2 σκελίδες...

Πατσαβουρόπιτα παραδοσιακή

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο φύλλο κρούστας - 5 αυγά - 1 φλιτζάνι γάλα - 1 φλιτζάνι ζάχαρη - 1 φλιτζάνι σπορέλαι...

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Φόρτωση άρθρων...