Τετάρτη
27 Νοεμβρίου 2024

Μαρμελάδα φράουλας με βανίλια και μπαχάρια

Μαγειρική

Προετοιμασία:15'

Μαγείρεμα: 40'

Υλικά

800 γραμμάρια φράουλες

450 γραμμάρια ζάχαρη

1 λοβό βανίλιας

4 καρφάκια γαρίφαλο

2 μπαχάρια, σπασμένα

1/2 αστεροειδή γλυκάνισο, σπασμένο σε κομμάτια

1/2 λεμόνι, το χυμό του

Εκτέλεση

Πλένετε, σκουπίζετε και κόβετε το κοτσανάκι από τις φράουλες. Αν είναι μεγάλες τις κόβετε στη μέση. Τις βάζετε σε ένα μπολ τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τις αφήνετε στο ψυγείο για 12 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους.

Μετά τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με τη βανίλια κομμένη κάθετα στη μέση. Αν θέλετε, μπορείτε και να ξύσετε τα σποράκια από τους λοβούς. Τυλίγετε σε ένα τουλπάνι ή μέσα σε ένα κομμάτι γάζα το γαρίφαλο, τα μπαχάρια και το γλυκάνισο φτιάχνοντας ένα μικρό δεματάκι και το βάζετε στην κατσαρόλα και αυτό.

Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς το σιρόπι. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τη μαρμελάδα να κρυώσει για 30 λεπτά. Κατόπιν την ξαναβάζετε στη φωτιά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά ακόμη. Αφαιρείτε το δεματάκι με τα μπαχάρια.

Αμέσως μετά τη μεταφέρετε στα αποστειρωμένα ζεστά βαζάκια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοτόπουλο με μέλι και πορτοκάλια

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ επιπλέον για μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 κοτόπουλο σε μερίδες - 2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα Dijon - 1 κουταλ...

Ζυμαρικά με μύδια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μύδια με το κέλυφος (ή μισό κιλό χωρίς) (φρέσκα ή κατεψυγμένα) - 500 γραμμάρια ζυμαρικά ολικής άλε...

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Φόρτωση άρθρων...