Κυριακή
19 Ιανουαρίου 2025

Μαυρομάτικα φασόλια με άγρια χόρτα

Για 2-3 άτομα

Ετοιμασία: 60 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 500 γραμμάρια φασόλια μαυρομάτικα

- 1 κιλό άγρια χόρτα άγρια και αρωματικά (ραδίκια, ζοχοί, σταμναγκάθι, καυκαλήθρα, μυρώνια, κ.λπ.)

- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)

- 1+½ κουταλάκι σούπας ντοματοπελτές, αραιωμένος σε ½ φλιτζάνι νερό

- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

- Λίγη τριμμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε καλά και χοντροκόβουμε τα χόρτα. Βράζουμε τα φασόλια για 2-3 λεπτά και τα σουρώνουμε. Τα ξαναβάζουμε να βράσουν σε αρκετό νερό για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και διατηρούμε λίγο από το νερό που έβρασαν.

2. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα. Προσθέτουμε έπειτα τα φασόλια, με όσο νερό χρειάζεται να γίνει το φαγητό ζουμερό. Ανακατεύουμε το φαγητό προσεκτικά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με χωριάτικο ψωμί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαριδομακαρονάδα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 300-500 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες - 1 μικρό ξερό κρεμμύδι - 1 κίτρινη πιπεριά - 1 πράσινη πιπεριά...

Πατάτες γεμιστές με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 4 μεγάλες πατάτες - 300 γραμμάρια σπανάκι (πλυμένο και καθαρισμένο) - 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά (ψιλοκο...

Γαύρος πλακί σε αμπελόφυλλα

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 1 κιλό γαύρος ή σαρδέλες - Μισό βαζάκι αμπελόφυλλα ή 10-15 φρέσκα - 3 πατάτες σε ροδέλες - 3 ντομ...

Φόρτωση άρθρων...