Τρίτη
18 Φεβρουαρίου 2025

Μαυρομάτικα φασόλια με άγρια χόρτα

Για 2-3 άτομα

Ετοιμασία: 60 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 500 γραμμάρια φασόλια μαυρομάτικα

- 1 κιλό άγρια χόρτα άγρια και αρωματικά (ραδίκια, ζοχοί, σταμναγκάθι, καυκαλήθρα, μυρώνια, κ.λπ.)

- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)

- 1+½ κουταλάκι σούπας ντοματοπελτές, αραιωμένος σε ½ φλιτζάνι νερό

- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

- Λίγη τριμμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε καλά και χοντροκόβουμε τα χόρτα. Βράζουμε τα φασόλια για 2-3 λεπτά και τα σουρώνουμε. Τα ξαναβάζουμε να βράσουν σε αρκετό νερό για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και διατηρούμε λίγο από το νερό που έβρασαν.

2. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα. Προσθέτουμε έπειτα τα φασόλια, με όσο νερό χρειάζεται να γίνει το φαγητό ζουμερό. Ανακατεύουμε το φαγητό προσεκτικά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με χωριάτικο ψωμί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αγκινάρες παπουτσάκια

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 5 καρδιές αγκινάρας (καθαρισμένες, στα δύο) - Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος - 1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερ...

Παπαρδέλες με κοτόπουλο ραγού

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 35 λεπτά Υλικά - 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι - Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο - 6 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια ...

Μανιταρόσουπα με κρασί

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 6 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου) - 1 φλιτζάνι αποξηραμένα μανιτάρια - 1 φλιτζανάκι ελαιόλα...

Φόρτωση άρθρων...