Τετάρτη
19 Φεβρουαρίου 2025

Μελιτζάνες με ξινόχοντρο

Μαγειρική

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 6-7 μελιτζάνες (μετρίου μεγέθους, σε ροδέλες πάχους 3 εκατοστών)

- Αλάτι (για το ξεπίκρισμα)

- Ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)

- 1 φλιτζάνι ξινόχοντρος

- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

- 100 ml ελαιόλαδο

- 2 μεγάλες ντομάτες (στον τρίφτη)

- 1 κουταλιά πελτές ντομάτας

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Αφού κόψετε τις μελιτζάνες, τις βάζετε σε λεκάνη με μπόλικο αλάτι για 20 λεπτά. Τις ξεπλένετε και τις αφήνετε να στραγγίξουν. Ζεσταίνετε ελαιόλαδο και τις τηγανίζετε μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν), αφήνοντάς τες κατόπιν σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το λάδι.

Σε άλλη λεκάνη, μουσκεύετε τον ξινόχοντρο για να φουσκώσει, βάζοντας νερό μέχρι να τον καλύψει και δύο δάκτυλα ακόμη.

2. Σε κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί, προσθέτετε τις ντομάτες, τον πελτέ και τον ξινόχοντρο μαζί με το νερό. Συνεχίζετε το μαγείρεμα έως ότου το φαγητό να μελώσει, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη κολλήσει.

Τρία-τέσσερα λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τις μελιτζάνες, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε ελαφρά. Συνοδεύετε με σαλάτα εποχής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πατατόσουπα βελουτέ

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 700 γραμμάρια πατάτες (σε μεγάλους κύβους) - 2 πράσα (σε ροδέλες) - 3 μικρά καρότα (σε φετούλες) - ...

Μανιταρόσουπα με κρασί

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 6 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου) - 1 φλιτζάνι αποξηραμένα μανιτάρια - 1 φλιτζανάκι ελαιόλα...

Αγκινάρες παπουτσάκια

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 5 καρδιές αγκινάρας (καθαρισμένες, στα δύο) - Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος - 1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερ...

Φόρτωση άρθρων...