Σαββάτο
30 Νοεμβρίου 2024

Μελιτζάνες με ξινόχοντρο

Μαγειρική

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 6-7 μελιτζάνες (μετρίου μεγέθους, σε ροδέλες πάχους 3 εκατοστών)

- Αλάτι (για το ξεπίκρισμα)

- Ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)

- 1 φλιτζάνι ξινόχοντρος

- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

- 100 ml ελαιόλαδο

- 2 μεγάλες ντομάτες (στον τρίφτη)

- 1 κουταλιά πελτές ντομάτας

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Αφού κόψετε τις μελιτζάνες, τις βάζετε σε λεκάνη με μπόλικο αλάτι για 20 λεπτά. Τις ξεπλένετε και τις αφήνετε να στραγγίξουν. Ζεσταίνετε ελαιόλαδο και τις τηγανίζετε μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν), αφήνοντάς τες κατόπιν σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το λάδι.

Σε άλλη λεκάνη, μουσκεύετε τον ξινόχοντρο για να φουσκώσει, βάζοντας νερό μέχρι να τον καλύψει και δύο δάκτυλα ακόμη.

2. Σε κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί, προσθέτετε τις ντομάτες, τον πελτέ και τον ξινόχοντρο μαζί με το νερό. Συνεχίζετε το μαγείρεμα έως ότου το φαγητό να μελώσει, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη κολλήσει.

Τρία-τέσσερα λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τις μελιτζάνες, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε ελαφρά. Συνοδεύετε με σαλάτα εποχής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ραβασάκι φέτας με μέλι και μαύρο σουσάμι

Για 1 άτομο Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο κρούστας - 1 κομμάτι τυρί φέτα - 2 κουταλάκια σούπας μέλι - 2 κουταλάκια σούπας μαύρο σουσά...

Πίτσα με μελιτζάνα και μοτσαρέλα

Για 8 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του - 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα - 1 κου...

Φόρτωση άρθρων...