Πέμπτη
14 Νοεμβρίου 2024

Μελιτζάνες σισιλιάνα

Για 5-6 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες

- 300 γραμμάρια φέτα

- 150 γραμμάρια κασέρι

- 2 μεγάλες ντομάτες φρέσκιες

- Αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη

- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

- 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ

- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

- 1 ξυλάκι κανέλας

- 1 κουταλάκι γλυκού βασιλικός ξερός

- 1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη ξερή

- Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε μεσαίες στρογγυλές ροδέλες, τις απλώνουμε σε πιατέλα και τις αλατίζουμε ελαφρώς. Σε μικρό κατσαρολάκι με ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά, τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ και μετά την κανέλα, το βασιλικό και τη ρίγανη.

Ρίχνουμε λίγο νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει η ντομάτα για 15 λεπτά περίπου (αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη).

2. Σε τηγάνι και καυτό ελαιόλαδο, τηγανίζουμε τις μελιτζάνες. Σε πυρέξ, ξεκινάμε μία πρώτη στρώση από μελιτζάνες. Από πάνω, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγη ζάχαρη, τη μισή σάλτσα ντομάτας, το ένα-τρίτο από το κασέρι, σε κομματάκια και τη μισή από τη φέτα, θρυμματισμένη.

Στρώνουμε κατόπιν μία δεύτερη στρώση από μελιτζάνες και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά. Πάνω από την τελευταία στρώση με μελιτζάνες βάζουμε τις φρέσκιες ντομάτες, αφού τις έχουμε κόψει σε μεσαίες ροδέλες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, πάνω-κάτω και φουρνίζουμε το πυρέξ μέχρι να πάρουν οι ντομάτες λίγο χρώμα. Έπειτα, βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο, ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο κασέρι και ξαναφουρνίζουμε το σκεύος για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα και το τυρί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για 14+ άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 1 ποτήρι ελαιόλαδο - 1 ποτήρι γάλα - 1 αυγό - Αλεύρι όσο πά...

Λακέρδα στην άλμη

Για οικογένεια Ετοιμασία: 30 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα από μεγάλη παλαμίδα (καθαρισμένα, χωρίς το αίμα) - 1 κιλό χοντρό αλάτι - Θυμάρι, δεντρολίβανο - Ηλιέλαιο (όσο ...

Πίτσα με σπανάκι και φέτα

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 500 γραμμάρια αλεύρι (αλεύρι σταρένιο για ψωμί) - 350 ml χλιαρό νερό - 1 φακελάκι (8 γρ...

Φόρτωση άρθρων...