Για 5-6 άτομα
Ετοιμασία: 40 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Υλικά
- 5 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 5 αυγά
- 1 κουταλιά λιωμένο βούτυρο
- 2 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι
- 1 φλιτζάνι γάλα
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Πλένετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε λεπτές φέτες, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε για μισή ώρα. Έπειτα, τις πλένετε καλά και τις στραγγίζετε. Χτυπάτε σε λεκάνη τα δύο αυγά, προσθέτετε το αλεύρι, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να γίνουν χυλός.
Παράλληλα, βάζετε λάδι στο τηγάνι για να κάψει. Βουτάτε τις μελιτζάνες στο χυλό και τις τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν. Έπειτα, τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις στρώνετε σε πυρίμαχο σκεύος.
Αδειάζετε το γιαούρτι σε λεκάνη. Προσθέτετε το γάλα, τα υπόλοιπα αυγά χτυπημένα, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
Στη συνέχεια, αδειάζετε το μείγμα του γιαουρτιού στις μελιτζάνες και περιχύνετε με το βούτυρο. Ψήνετε τις μελιτζάνες της στάνης στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 30 περίπου λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε με μια δροσερή σαλάτα.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις