Δευτέρα
14 Απριλίου 2025

Μελιτζάνες της στάνης

Για 5-6 άτομα

Ετοιμασία: 40 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 5 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες

- 1 φλιτζάνι αλεύρι

- 5 αυγά

- 1 κουταλιά λιωμένο βούτυρο

- 2 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι

- 1 φλιτζάνι γάλα

- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε λεπτές φέτες, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε για μισή ώρα. Έπειτα, τις πλένετε καλά και τις στραγγίζετε. Χτυπάτε σε λεκάνη τα δύο αυγά, προσθέτετε το αλεύρι, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να γίνουν χυλός.

Παράλληλα, βάζετε λάδι στο τηγάνι για να κάψει. Βουτάτε τις μελιτζάνες στο χυλό και τις τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν. Έπειτα, τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις στρώνετε σε πυρίμαχο σκεύος. Αδειάζετε το γιαούρτι σε λεκάνη.

Προσθέτετε το γάλα, τα υπόλοιπα αυγά χτυπημένα, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, αδειάζετε το μείγμα του γιαουρτιού στις μελιτζάνες και περιχύνετε με το βούτυρο. Ψήνετε τις μελιτζάνες της στάνης στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 30 περίπου λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε με μια δροσερή σαλάτα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ραβασάκι φέτας με μέλι και μαύρο σουσάμι

Για 1 άτομο Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο κρούστας - 1 κομμάτι τυρί φέτα - 2 κουταλάκια σούπας μέλι - 2 κουταλάκια σούπας μαύρο σουσά...

Πατσαβουρόπιτα παραδοσιακή

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο φύλλο κρούστας - 5 αυγά - 1 φλιτζάνι γάλα - 1 φλιτζάνι ζάχαρη - 1 φλιτζάνι σπορέλαι...

Φόρτωση άρθρων...