Ετοιμασία: 60+ λεπτά
Μαγείρεμα: 50 λεπτά
Υλικά
- 4 μελιτζάνες (ψημένες στα κάρβουνα)
- 2 μεγάλα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- Μαϊντανός
- 1 φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
- 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι
- 3 κουταλάκια σούπας βούτυρο
- 1+½ νεροπότηρο φρέσκο γάλα
- 1 κούπα τυρί κασέρι (τριμμένο)
- 1 κούπα τυρί γραβιέρα (τριμμένη)
- 1 αυγό
Εκτέλεση
1. Τις μελιτζάνες εκτός από τα κάρβουνα μπορείτε να τις ψήσετε στην κουζίνα σας στους 200 βαθμούς για περισσότερα από 60 λεπτά.
Αφού κρυώσουν, αφαιρείτε την φλούδα τους και παίρνετε την ψίχα. Σε τηγάνι, σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και την ψιλοκομμένη πιπεριά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί για να αφήσουν το λάδι τους.
2. Για την μπεσαμέλ, ρίχνετε σε κατσαρολάκι το βούτυρο να ζεσταθεί καλά. Προσθέτετε το αλεύρι και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει.
Έπειτα προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα την οποία αδειάζετε σε μπόλ. Ρίχνετε μέσα το αυγό, ανακατεύοντας συνεχώς, τα τυριά, το σοταρισμένο κρεμμύδι με την πιπεριά, τη ψίχα της μελιτζάνας, αλάτι και πιπέρι.
Τέλος, προσθέτετε το μαϊντανό, ψιλοκομμένο και αφού τα υλικά ομογενοποιηθούν τα αδειάζετε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνετε την πίτα στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά ή όσο χρειάζεται για να ροδίσει η επιφάνεια της.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις