Δευτέρα
21 Απριλίου 2025

Μελιτζανόπιτα χωριάτικη

Μαγειρική

Για 16 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 60 λεπτά

Υλικά

- 15 χωριάτικα φύλλα της αγοράς

- 4-5 μελιτζάνες φλάσκες

- 4-5 ξερά κρεμμύδια

- 4 αυγά

- 1 ποτήρι λάδι

- 1 χούφτα τριμμένη φρυγανιά (ή και τραχανά)

- Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κύμινο

Εκτέλεση

1. Σε βαθιά λεκάνη, γεμίζετε νερό μέχρι τη μέση και προσθέτετε 1 κουταλιά χοντρό αλάτι. Εντωμεταξύ, καθαρίζετε τις μελιτζάνες από όλη τη φλούδα τους και τις κόβετε σε κύβους, 2 εκατοστών περίπου. Τις ρίχνετε έπειτα στη λεκάνη με το αλατόνερο και τις αφήνετε σκεπασμένες με πετσέτα για μισή με μία ώρα.

2. Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι, βάζετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, χοντροκομμένα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ρίχνετε έπειτα τις μελιτζάνες, καλά στραγγισμένες με τα χέρια και συνεχίζετε το ρόδισμα μέχρι να μαραθούν τα υλικά.

Τα αφήνετε να κρυώσουν και στη συνέχεια προσθέτετε τα μπαχαρικά, τα αυγά, χτυπημένα ελαφρά και τη φρυγανιά (αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τραχανά).

Τέλος, στρώνετε στο ταψί έτοιμα φύλλα, βάζοντας ενδιάμεσα ελαιόλαδο. Απλώνετε τη γέμιση στη μέση και ψήνετε για μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κολοκυθάκια γεμιστά με τόνο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30+ λεπτά Υλικά - 1 σκελίδα σκόρδου (ή κατά προτίμηση) - 1 κιλό κολοκυθάκια (μετρίου μεγέθους) - 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζ...

Γαρίδες με πορτοκάλι, μέλι και τζίντζερ

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή) Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 16 μέτριες γαρίδες - Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (και λίγο περισσότερο) - 2 σκελίδες...

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια - 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και...

Φόρτωση άρθρων...