Για 12 κομμάτια

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 2-4 μήλα (καθαρισμένα και κομμένα σε φετάκια)

- 2 βανίλιες

- 1 φακελάκι μπέκιν παάουντερ

- 4 αυγά

- 1 φλιτζάνι ζάχαρη + 1 φλιτζανάκι (επιπλέον)

- 1 φλιτζάνι αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

- Κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο

- Λίγο βούτυρο

- Κονιάκ ή λικέρ (της αρεσκείας μας)

- Άχνη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Σε στρογγυλή φόρμα του κέικ αραδιάζουμε, το ένα δίπλα στο άλλο, τα φετάκια των μήλων. Από πάνω, τα πασπαλίζουμε με το 1 φλιτζανάκι ζάχαρη, κανέλα και σε διαφορετικά σημεία βάζουμε μικρά κυβάκια βουτύρου. Έπειτα, τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε τα μήλα, ελαφρά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σε μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο νεράκι και με 1 πρέζα αλάτι, σε μαρέγκα και έπειτα προσθέτουμε τους κρόκους και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε το μίξερ και ανακατεύουμε με το χέρι. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το μπέκιν και το αλεύρι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.

Προσθέτουμε αυτό το μείγμα πάνω από τα μήλα, που τα έχουμε βγάλει ήδη από το φούρνο και ξαναβάζουμε τη φόρμα στη φωτιά για 30 λεπτά περίπου.

Τέλος, όταν η μηλόπιτα έχει ψηθεί, αναποδογυρίζουμε προσκετικά σε μεγάλη πιατέλα τη φόρμα και πασπαλίζουμε το γλυκό με άχνη και κανέλα.