Παρασκευή
14 Μαρτίου 2025

Μοσχαράκι με μελιτζάνες ραγού

Μαγειρική
Για 4-5 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 130 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (ψαχνό)
- 1+½ κιλό μελιτζάνες
- 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 1 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- 2-3 μεγάλα φύλλα σέλινο
- 1 καρότο (σε καρεδάκια)
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 φλιτζάνια τσαγιού φυτίνη
- 4-5 κουταλάκια σούπας αλεύρι
- 4-5 ώριμες ντομάτες (ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες)
- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε χοντρά, μακρόστενα κομμάτια και τις βάζουμε επί μία ώρα περίπου στο νερό, με αρκετό αλάτι να ξεπικρίσουν. Έπειτα, τις ξεπλένουμε και τις στύβουμε. Στη συνέχεια, κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε, το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε με μισό φλιτζάνι φυτίνη μέχρι να ροδίσει.

2. Βάζουμε στη κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να μαραθεί με την υπόλοιπη φυτίνη. Έπειτα, προσθέτουμε το ροδισμένο κρέας, τις ντομάτες, το καρότο, το σέλινο, το δαφνόφυλλο, αλάτι, πιπέρι και ανάλογο νεράκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 1+½ με 2 ώρες έως ότου μαλακώσει το κρέας.

Παράλληλα, αφού έχουμε τηγανίσει τις μελιτζάνες, τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για άλλα 15 λεπτά περίπου. Εν τω μεταξύ, δοκιμάζουμε και τις μελιτζάνες μήπως θέλουν και άλλο βράσιμο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοκκινιστό κουνουπίδι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κουνουπίδι (σε φουντίτσες) - 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (τριμμένο) - 1 κουταλά...

Πουτανέσκα με μπακαλιάρο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο σπαγγέτι (ή Νο5 ή άλλα ζυμαρικά) - 400 γραμμάρια φιλέτο μπακαλιάρου (χωρίς κόκαλα) - 200 γραμ...

Τάρτα μανιταριών με μπέικον και τυριά

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 800 γραμμάρια μανιτάρια (κομμένα σε φέτες) - 180 ml κρέμα γάλακτος - 200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα (τρι...

Φόρτωση άρθρων...