Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Μοσχαράκι με μελιτζάνες ραγού

Μαγειρική
Για 4-5 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 130 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (ψαχνό)
- 1+½ κιλό μελιτζάνες
- 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 1 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- 2-3 μεγάλα φύλλα σέλινο
- 1 καρότο (σε καρεδάκια)
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 φλιτζάνια τσαγιού φυτίνη
- 4-5 κουταλάκια σούπας αλεύρι
- 4-5 ώριμες ντομάτες (ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες)
- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε χοντρά, μακρόστενα κομμάτια και τις βάζουμε επί μία ώρα περίπου στο νερό, με αρκετό αλάτι να ξεπικρίσουν. Έπειτα, τις ξεπλένουμε και τις στύβουμε. Στη συνέχεια, κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε, το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε με μισό φλιτζάνι φυτίνη μέχρι να ροδίσει.

2. Βάζουμε στη κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να μαραθεί με την υπόλοιπη φυτίνη. Έπειτα, προσθέτουμε το ροδισμένο κρέας, τις ντομάτες, το καρότο, το σέλινο, το δαφνόφυλλο, αλάτι, πιπέρι και ανάλογο νεράκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 1+½ με 2 ώρες έως ότου μαλακώσει το κρέας.

Παράλληλα, αφού έχουμε τηγανίσει τις μελιτζάνες, τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για άλλα 15 λεπτά περίπου. Εν τω μεταξύ, δοκιμάζουμε και τις μελιτζάνες μήπως θέλουν και άλλο βράσιμο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα - 100 ml. λευκό ξηρό κρασί - 1 κουτί ντομα...

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Κέικ με ροδάκινα

Για φόρμα 26 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου - 250 γραμμάρια ζάχαρη - 4 αυγά - 250 ml γά...

Φόρτωση άρθρων...