Κυριακή
20 Απριλίου 2025

Μοσχαράκι με μελιτζάνες ραγού

Μαγειρική
Για 4-5 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 130 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (ψαχνό)
- 1+½ κιλό μελιτζάνες
- 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 1 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- 2-3 μεγάλα φύλλα σέλινο
- 1 καρότο (σε καρεδάκια)
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 φλιτζάνια τσαγιού φυτίνη
- 4-5 κουταλάκια σούπας αλεύρι
- 4-5 ώριμες ντομάτες (ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες)
- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε χοντρά, μακρόστενα κομμάτια και τις βάζουμε επί μία ώρα περίπου στο νερό, με αρκετό αλάτι να ξεπικρίσουν. Έπειτα, τις ξεπλένουμε και τις στύβουμε. Στη συνέχεια, κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε, το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε με μισό φλιτζάνι φυτίνη μέχρι να ροδίσει.

2. Βάζουμε στη κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να μαραθεί με την υπόλοιπη φυτίνη. Έπειτα, προσθέτουμε το ροδισμένο κρέας, τις ντομάτες, το καρότο, το σέλινο, το δαφνόφυλλο, αλάτι, πιπέρι και ανάλογο νεράκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 1+½ με 2 ώρες έως ότου μαλακώσει το κρέας.

Παράλληλα, αφού έχουμε τηγανίσει τις μελιτζάνες, τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για άλλα 15 λεπτά περίπου. Εν τω μεταξύ, δοκιμάζουμε και τις μελιτζάνες μήπως θέλουν και άλλο βράσιμο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κολοκυθάκια γεμιστά με τόνο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30+ λεπτά Υλικά - 1 σκελίδα σκόρδου (ή κατά προτίμηση) - 1 κιλό κολοκυθάκια (μετρίου μεγέθους) - 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζ...

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1.200 γραμμάρια χταπόδι - Μισό κιλό μακαρονάκι κοφτό (μακαροτσίνια) - 5 ώριμες ντομάτες (περασμένες ...

Αρνάκι στη λαδόκολλα

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 180 λεπτά Υλικά - 1 αρνίσιο μπούτι, γύρω στα 2 κιλά - 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση, κατά μήκος - 1 κιλό πατά...

Φόρτωση άρθρων...