Τετάρτη
27 Νοεμβρίου 2024

Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιά

Για δύο άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Υλικά

Για το συκώτι

- 500 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο

- 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες)

- 2-3 πράσινες πιπεριές (σε ροδέλες)

- 1 ποτήρι λευκό κρασί (ή ρετσίνα)

- 1-2 φύλλα δάφνης

- Αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο, κόλιανδρος

- Λίγο ελαιόλαδο Για τον πουρέ (προαιρετικά)

- 1 κιλό βραστές γλυκοπατάτες (ξεφλουδισμένες)

- Χυμός από 1 λάιμ

- Χυμός από 1 πορτοκάλι

- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ή ξερά, ψιλοκομμένα)

- 1 κουταλάκι μπούκουβο (ή 2-3 πιπερίτσες κόκκινες, τσίλι, ψιλοκομμένες)

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Κόβουμε το συκώτι σε κομματάκια, όχι πολύ μικρά για να μη μας διαλυθούν στο μαγείρεμα. Σε τηγάνι βαθύ, ρίχνουμε λίγο νερό και τα κομμάτια από το συκώτι. Μόλις πιουν το νερό τους, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρουμε για δύο λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ρετσίνα, τη δάφνη, το δενδρολίβανο, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι και περιμένουμε το φαγητό να πιεί τα υγρά του. Το πιάτο ταιριάζει πολύ με τον πουρέ πατάτας αλλά και με ρύζι. Αν επιλέξουμε να φτιάξουμε πουρέ, μία νόστιμη επιλογή είναι οι γλυκοπατάτες.

Έτσι, σε λεκάνη ρίχνουμε τις βρασμένες γλυκοπατάτες και με πιρούνι (ή με το εργαλείο του πουρέ) τις λιώνουμε καλά. Έπειτα, βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για να δέσουν τα αρώματα. Αν δεν τον θέλουμε καυτερό, αφαιρούμε το μπούκοβο ή το τσίλι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια - 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και...

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Φόρτωση άρθρων...