Σαββάτο
30 Νοεμβρίου 2024

Μπακαλιάρος μαριναρισμένος σε λεμόνι με φασολάκια

Μαγειρική
Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 10'

Χρόνος μαγειρέματος: 30'

Υλικά

800 γραμμάρια φιλέτο παστού μπακαλιάρου, ξαρμυρισμένο και κομμένο στα 4
χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τα φασολάκια

400 γραμμάρια φασολάκια κατεψυγμένα, βρασμένα
4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια σούπας κρεμμύδι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε τα φιλέτα σε ταψάκι. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και περιχύνετε τα φιλέτα. Αφήνετε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

Βγάζετε τα φιλέτα από το ψυγείο, τα σκουπίζετε από τη μαρινάδα τους και τα ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Για τα φασολάκια: σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτετε τα φασολάκια και αλατοπιπερώνετε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια - 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και...

Γαρίδες με πορτοκάλι, μέλι και τζίντζερ

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή) Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 16 μέτριες γαρίδες - Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (και λίγο περισσότερο) - 2 σκελίδες...

Πίτσα με μελιτζάνα και μοτσαρέλα

Για 8 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του - 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα - 1 κου...

Φόρτωση άρθρων...