Παρασκευή
15 Νοεμβρίου 2024

Μπακαλιάρος με κουκουνάρι και σταφίδες

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 15 λεπτά (+ αναμονή για ξαλμύρισμα)

Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό μπακαλιάρος (παστός)

- 2 μεγάλα κρεμμύδια

- 3 σκελίδες σκόρδο, λίγο πιπέρι

- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

- 1 φλιτζάνι τσαγιού ντοματοπολτός

- Μισό φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

- 150 γραμμάρια μαύρη σταφίδα

- 100 γραμμάρια κουκουνάρια

- Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε κρύο νερό και τον αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες, αλλάζοντας 2-3 φορές το νερό του. Την επομένη, τον σκεπάζουμε με κρύο νερό, βάζουμε την κατσαρόλα στην αναμμένη εστία και όταν αρχίσει ο βρασμός, τον αποσύρουμε, αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα και τον κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Παράλληλα, κόβουμε σε φέτες και τα κρεμμύδια και τα βράζουμε σε νερό.

2. Στην ίδια κατσαρόλα, αφαιρούμε το νερό, στραγγίζουμε τα κρεμμύδια και τα ξαναβάζουμε στο σκεύος, προσθέτοντας λάδι, το σκόρδο, τη ντομάτα, το κρασί και αφήνουμε τη σάλτσα να μελώσει. Έπειτα από μισή ώρα, προσθέτουμε το ψάρι, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες, πιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 με 20 λεπτά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για 14+ άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 1 ποτήρι ελαιόλαδο - 1 ποτήρι γάλα - 1 αυγό - Αλεύρι όσο πά...

Πίτσα με σπανάκι και φέτα

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 500 γραμμάρια αλεύρι (αλεύρι σταρένιο για ψωμί) - 350 ml χλιαρό νερό - 1 φακελάκι (8 γρ...

Φόρτωση άρθρων...