Δευτέρα
21 Απριλίου 2025

Μπακαλιάρος στη λαδόκολλα

Μαγειρική
Για 2 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 60 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό φρέσκος μπακαλιάρος (ή κατεψυγμένος)

- Λαδόχαρτο

- 1 κιλό πατάτες

- Ελαιόλαδο

- Χυμός λεμονιού

- Αλάτι, πιπέρι, κάπαρη (από βαζάκι)

- Μαϊντανός

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το μπακαλιάρο. Στη συνέχεια τον πασπαλίζουμε με αρκετό χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και τον αλάτοπιπερώνουμε. Μετά, τον τυλίγουμε σε λαδόχαρτο (βρίσκουμε εύκολα στην αγορά) αφού προσθέσουμε όση κάπαρη θέλουμε.

Τέλος, βάζουμε το λαδόχαρτο σε ταψί και ψήνουμε σε μέτριο προς χαμηλό φούρνο για 50 με 60 περίπου λεπτά (εξαρτάται και από το φούρνο).

  1. Βράζουμε πατάτες με τη φλούδα τους, αφού τις έχουμε πλύνει πολύ καλά. Στη συνέχεια, τις πασπαλίζουμε με λαδολέμονο και –προαιρετικά- με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Επίσης, μπορούμε να συνοδεύσουμε το μπακαλιάρομε πράσινες πιπεριές και με ψιλοκομμένα καροτάκια.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μοσχαράκι με φρέσκα φασολάκια

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας σε μερίδες - 1 κιλό φρέσκα φασολάκια - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο...

Ζυμαρικά με μύδια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μύδια με το κέλυφος (ή μισό κιλό χωρίς) (φρέσκα ή κατεψυγμένα) - 500 γραμμάρια ζυμαρικά ολικής άλε...

Αρνάκι στη λαδόκολλα

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 180 λεπτά Υλικά - 1 αρνίσιο μπούτι, γύρω στα 2 κιλά - 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση, κατά μήκος - 1 κιλό πατά...

Φόρτωση άρθρων...