Πέμπτη
13 Μαρτίου 2025

Μπακαλιάρος στη λαδόκολλα

Μαγειρική
Για 2 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 60 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό φρέσκος μπακαλιάρος (ή κατεψυγμένος)

- Λαδόχαρτο

- 1 κιλό πατάτες

- Ελαιόλαδο

- Χυμός λεμονιού

- Αλάτι, πιπέρι, κάπαρη (από βαζάκι)

- Μαϊντανός

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το μπακαλιάρο. Στη συνέχεια τον πασπαλίζουμε με αρκετό χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και τον αλάτοπιπερώνουμε. Μετά, τον τυλίγουμε σε λαδόχαρτο (βρίσκουμε εύκολα στην αγορά) αφού προσθέσουμε όση κάπαρη θέλουμε.

Τέλος, βάζουμε το λαδόχαρτο σε ταψί και ψήνουμε σε μέτριο προς χαμηλό φούρνο για 50 με 60 περίπου λεπτά (εξαρτάται και από το φούρνο).

  1. Βράζουμε πατάτες με τη φλούδα τους, αφού τις έχουμε πλύνει πολύ καλά. Στη συνέχεια, τις πασπαλίζουμε με λαδολέμονο και –προαιρετικά- με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Επίσης, μπορούμε να συνοδεύσουμε το μπακαλιάρομε πράσινες πιπεριές και με ψιλοκομμένα καροτάκια.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεμιστό μπούτι αρνιού

Για 8+ άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 120+ λεπτά Υλικά - 1 μπούτι αρνιού (χωρίς το κόκαλο) - 2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια - 200 γραμμάρια κιμάς - Λίγο ...

Τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι

Για ταψί 38Χ28 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια φύλλο κανταΐφι - 300 γραμμάρια φέτα (τριμμένη) - 300 ...

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Φόρτωση άρθρων...