Ετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 60 λεπτά
Υλικά
- 1 κιλό φρέσκος μπακαλιάρος (ή κατεψυγμένος)
- Λαδόχαρτο
- 1 κιλό πατάτες
- Ελαιόλαδο
- Χυμός λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι, κάπαρη (από βαζάκι)
- Μαϊντανός
Εκτέλεση
- Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το μπακαλιάρο. Στη συνέχεια τον πασπαλίζουμε με αρκετό χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και τον αλάτοπιπερώνουμε. Μετά, τον τυλίγουμε σε λαδόχαρτο (βρίσκουμε εύκολα στην αγορά) αφού προσθέσουμε όση κάπαρη θέλουμε.
Τέλος, βάζουμε το λαδόχαρτο σε ταψί και ψήνουμε σε μέτριο προς χαμηλό φούρνο για 50 με 60 περίπου λεπτά (εξαρτάται και από το φούρνο).
- Βράζουμε πατάτες με τη φλούδα τους, αφού τις έχουμε πλύνει πολύ καλά. Στη συνέχεια, τις πασπαλίζουμε με λαδολέμονο και –προαιρετικά- με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Επίσης, μπορούμε να συνοδεύσουμε το μπακαλιάρομε πράσινες πιπεριές και με ψιλοκομμένα καροτάκια.