Πέμπτη
14 Νοεμβρίου 2024

Μπακαλιάρος στο φούρνο με ρεβίθια

Μαγειρική

Για 3-4 άτομα

Ετοιμασία: 10΄

Μαγείρεμα: 70+΄

Υλικά

- ½+ κιλό μπακαλιάρος (ξαλμυρισμένος καλά) - 1 πακέτο ρεβίθια - 2-3 ξερά κρεμμύδια (σε λεπτές φέτες) - 300 γρ. ντοματάκια κονκασέ (της αγοράς) - 1 κόκκινη πιπεριά (σε ροδέλες) - 1 σφηνάκι ελαιόλαδο - ½ σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί - 1 σκελ. ψιλοκομ. σκόρδο - 1-2 κλωναράκια δεντρολίβανο - Λίγο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Από το προηγούμενο βράδυ έχω μουλιάσει τα ρεβίθια. Την επομένη, σε κατσαρόλα, τσιγαρίζω τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, σε λίγο ελαιόλαδο, για 2-3 λεπτά (ανάλογα και με το πάχος των κρεμμυδιών). Στη συνέχεια, προσθέτω τα ρεβίθια, καλά στραγγισμένα, ανακατεύω ώστε να πάνε παντού, αφήνω για 1-2 λεπτά, ρίχνω το κρασί, το κονκασέ, τις πιπεριές, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για 30 περίπου λεπτά.

2. Σε ταψάκι, απλώνω τα ρεβίθια με τη κόκκινη σάλτσα, βάζω τα κομμάτια του μπακαλιάρου και ψήνω στους 180 βαθμούς, για 35 με 40 λεπτά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Σαλιγκάρια στιφάδο

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σαλιγκάρια (του εμπορίου) - 1 κιλό ξερά κρεμμύδια (για στιφάδο) - 1 κουτί ντοματάκια κο...

Φόρτωση άρθρων...