Τρίτη
18 Φεβρουαρίου 2025

Μπακαλιάρος στο φούρνο με ρεβίθια

Μαγειρική

Για 3-4 άτομα

Ετοιμασία: 10΄

Μαγείρεμα: 70+΄

Υλικά

- ½+ κιλό μπακαλιάρος (ξαλμυρισμένος καλά) - 1 πακέτο ρεβίθια - 2-3 ξερά κρεμμύδια (σε λεπτές φέτες) - 300 γρ. ντοματάκια κονκασέ (της αγοράς) - 1 κόκκινη πιπεριά (σε ροδέλες) - 1 σφηνάκι ελαιόλαδο - ½ σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί - 1 σκελ. ψιλοκομ. σκόρδο - 1-2 κλωναράκια δεντρολίβανο - Λίγο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Από το προηγούμενο βράδυ έχω μουλιάσει τα ρεβίθια. Την επομένη, σε κατσαρόλα, τσιγαρίζω τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, σε λίγο ελαιόλαδο, για 2-3 λεπτά (ανάλογα και με το πάχος των κρεμμυδιών). Στη συνέχεια, προσθέτω τα ρεβίθια, καλά στραγγισμένα, ανακατεύω ώστε να πάνε παντού, αφήνω για 1-2 λεπτά, ρίχνω το κρασί, το κονκασέ, τις πιπεριές, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για 30 περίπου λεπτά.

2. Σε ταψάκι, απλώνω τα ρεβίθια με τη κόκκινη σάλτσα, βάζω τα κομμάτια του μπακαλιάρου και ψήνω στους 180 βαθμούς, για 35 με 40 λεπτά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χταπόδι Γαλικίας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 1 μεσαίο προς μεγάλο χταπόδι (περίπου 800 γραμμάρια) (φρέσκο ή κατεψυγμένο) - 500 γραμμάρια πατάτες ...

Αγκινάρες παπουτσάκια

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 5 καρδιές αγκινάρας (καθαρισμένες, στα δύο) - Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος - 1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερ...

Πατατόσουπα βελουτέ

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 700 γραμμάρια πατάτες (σε μεγάλους κύβους) - 2 πράσα (σε ροδέλες) - 3 μικρά καρότα (σε φετούλες) - ...

Φόρτωση άρθρων...