Σαββάτο
19 Απριλίου 2025

Μπανάνες φλαμπέ με ρούμι

Μαγειρική

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας:

Χρόνος μαγειρέματος: 15΄

Υλικά

4 μπανάνες

½ φλιτζάνι ρούμι λευκό

2 - 3 κουταλάκια σούπας ηλιέλαιο

6 κουταλάκια σούπας ζάχαρη καστανή

1 λάιμ, τον χυμό

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε κατά μήκος στα δύο. Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ηλιέλαιο και τις σοτάρετε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.

Ρίχνετε τη ζάχαρη και σβήνετε με το ρούμι. Ανακατεύετε με προσοχή και αφήνετε για δύο λεπτά να φύγει το αλκοόλ, φλαμπάρετε (ανάβετε το ρούμι) και ραντίζετε με χυμό λάιμ για να σβήσει. Σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια - 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και...

Γαρίδες με πορτοκάλι, μέλι και τζίντζερ

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή) Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 16 μέτριες γαρίδες - Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (και λίγο περισσότερο) - 2 σκελίδες...

Φαλάφελ με κουκιά

Για 6 άτομα Ετοιμασία: 50 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - Μισό κιλό ξερά κουκιά (ξεφλουδισμένα) - 2 πράσα (ψιλοκομμένα) - 1 φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) - 2...

Φόρτωση άρθρων...