Ετοιμασία: 25 λεπτά και μεγάλη αναμονή
Υλικά
- 1+½ φλιτζάνι βρόμη
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα
- Μισό φλιτζάνι καρύδια
- 1+½ κουταλάκι κανέλα
- 2 κουταλάκια σούπας μέλι
- Μισό φλιτζάνι σοκολάτα σε σταγόνες (μαύρη ή γάλακτος, ό,τι μας αρέσει)
- Μισό φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
- 15 χουρμάδες απύρηνοι
- 20 ξερά βερίκοκα απύρηνα
Εκτέλεση
1. Αλέθουμε καλά τη βρώμη, τα αμύγδαλα και τα καρύδια στο μούλτι και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη κανέλα, το μέλι, τις σταγόνες σοκολάτας και τις σταφίδες. Ψιλοκόβουμε τους χουρμάδες και τα βερίκοκα όσο πιο πολύ μπορούμε και μετά τα βάζουμε στο μούλτι για να αλεσθούν ακόμα περισσότερο.
Τα προσθέτουμε στο αρχικό μείγμα και αρχίζουμε να τα ζυμώνουμε πολύ καλά για περίπου 15 λεπτά. Θέλει αρκετή δύναμη για να ομογενοποιηθούν όλα αυτά τα υλικά και να βγει το αποτέλεσμα που θέλουμε. Φανταστείτε ότι θα φτάσετε σε ένα σημείο που πλέον θα έχει γίνει τόσο σκληρή η ζύμη που δε θα μπορείτε να ζυμώσετε άλλο.
Έπειτα, στρώνουμε τη ζύμη σε πυρεξάκι διάστασης περίπου 20x20 εκατοστών και πιέζουμε από πάνω με κουτάλι για να γίνει η επιφάνεια ομοιόμορφη.
Τη βάζουμε κατόπιν στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες κι έπειτα κόβουμε τις μπάρες σε ορθογώνια παραλληλόγραμμα κομμάτια.
Οι μπάρες διατηρούνται εκτός ψυγείου για λίγες μέρες και εντός ψυγείου περίπου για δέκα.