Κυριακή
19 Ιανουαρίου 2025

Μπαρμπούνια σαβόρο με πετιμέζι

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό μπαρμπούνια ή γόπες (ή και πιο μικρά, σαρδέλες ή μαρίδες)

- 1 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 1 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

- 2 κουταλάκια σούπας ξίδι

- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

- Μισό φλιτζάνι τσαγιού πετιμέζι

- 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι λευκό

- 4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό

- 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα πλένουμε με άφθονο, τρεχούμενο νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν, τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αλευρώνουμε.

2. Τα τηγανίζουμε σε τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν τραγανή κρούστα. Έπειτα, τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να τραβήξουν το λάδι τους.

3. Για τη σάλτσα, ροδίζουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε αμέσως το αλεύρι, το νερό, λίγο λίγο το πετιμέζι, το ξίδι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε γρήγορα με ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει η σάλτσα. Αραδιάζουμε τα ψάρια σε βαθιά πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αρνάκι στη λαδόκολλα

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 180 λεπτά Υλικά - 1 αρνίσιο μπούτι, γύρω στα 2 κιλά - 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση, κατά μήκος - 1 κιλό πατά...

Ζαμπονοτυρόπιτα με κρέμα

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 1 σφηνάκι ελαιόλαδο - 1 κουταλάκι αλάτι - Νερό, όσο...

Λούλα κεμπάπ

Για 7-8 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20+ λεπτά Υλικά - 1 κιλό αρνίσιος κιμάς από το ψυγείο - 600 γραμμάρια χοιρινός κιμάς από το ψυγείο - 1 καυτερή πιπερι...

Φόρτωση άρθρων...