Ετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Υλικά
- 8-9 μεγάλα μπαρμπούνια
- 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες)
- 1 φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομ.)
- Χυμός από 2 λεμόνια
- Μισό φλιτζάνι τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι σούπας μουστάρδα
- 1-2 σκελίδες σκόρδου (λιωμένες)
- 1 κουταλάκι ξερό δεντρολίβανο - Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Αφού καθαρίσετε, πλύνετε και στραγγίξετε καλά τα ψάρια, τα βάζετε σε βαθύ μπολ, τα αλατοπιπερώνετε και τα λούζετε με το χυμό των λεμονιών. Αλείφετε καλά όλες τις πλευρές –αλλά και το εσωτερικό- τους με το λιωμένο σκόρδο και τα περιχύνετε με τη μουστάρδα που έχετε χτυπήσει από πριν με το ελαιόλαδο. Τέλος, προσθέτετε τα κρεμμύδια, το δεντρολίβανο, ανακατεύετε και αφήνετε τα ψάρια, σκεπασμένα, να μαριναριστούν για 1-1.30 ώρα, σκεπασμένα στο ψυγείο.
2. Στραγγίζετε καλά τα ψάρια από τη μαρινάδα και τα τοποθετείτε αν δύο σε κομμάτια λαδόκολλας. Κλείνετε το πακέτο από τα πλάγια, αφήνοντας ανοιχτή την επιφάνεια, τα βάζετε σε ταψάκι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 15 με 20 λεπτά περίπου. Σερβίρετε τα ψάρια με επιπλέον χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.