Παρασκευή
31 Ιανουαρίου 2025

Μπαρμπούνια στη λαδόκολλα

Για 2-3 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά (+ αναμονή για μαρινάρισμα)

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 8-9 μεγάλα μπαρμπούνια

- 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες)

- 1 φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

- Χυμός από 2 λεμόνια

- Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

- 1 κουταλάκι σούπας μουστάρδα

- 1-2 σκελίδα σκόρδο (λιωμένες)

- 1 κουταλάκι δεντρολίβανο

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Αφού καθαρίσετε, πλύνετε και στραγγίξετε καλά τα ψάρια, τα βάζετε σε βαθύ μπολ, τα αλατοπιπερώνετε και τα λούζετε με το χυμό των λεμονιών. Αλείφετε καλά όλες τις πλευρές –αλλά και το εσωτερικό- τους με το λιωμένο σκόρδο και τα περιχύνετε με τη μουστάρδα που έχετε χτυπήσει από πριν με το ελαιόλαδο.

Τέλος, προσθέτετε τα κρεμμύδια, το δεντρολίβανο, ανακατεύετε και αφήνετε τα ψάρια, σκεπασμένα, να μαριναριστούν για 1-1.30 ώρα.

2. Στραγγίζετε τα ψάρια και τα τοποθετείτε αν δύο σε κομμάτια λαδόκολλας. Κλείνετε το πακέτο από τα πλάγια, αφήνοντας ανοιχτή την επιφάνεια, τα βάζετε σε ταψάκι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 15 με 20 λεπτά περίπου. Σερβίρετε τα ψάρια με επιπλέον χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μοσχαράκι κοκκινιστό με γιαούρτι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά - 1.200 γραμμάρια μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια - 1 ποτήρι κόκκινο κρασί - 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο -...

Κέικ σοκολάτας με κρέμα λεμονιού

Για 8-10 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά Για το κέικ - 3 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι - 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ - 1 φλιτζάνι τσαγιού ζά...

Ριζότο με καλαμαράκια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 600 γραμμάρια καλαμαράκια καθαρισμένα - 3-4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιη...

Φόρτωση άρθρων...