Κυριακή
19 Ιανουαρίου 2025

Μπατζίνα

Για 20+ λεπτά κομμάτια

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Υλικά

- 500 γραμμάρια πράσινα κολοκυθάκια, τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη

- 300 γραμμάρια τυρί φέτα

- 2 αυγά

- 120 ml γάλα

- 80 ml ελαιόλαδο

- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- Λίγο βούτυρο

- Αλάτι και πιπέρι

- 100 γραμμάρια τριμμένο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

1. Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Τα πατάμε με το χέρι μας καλά για να φύγουν τα υγρά και τα αλατίζουμε ώστε να στραγγίξουν εντελώς.

2. Θρυμματίζουμε τη φέτα με πιρούνι και τη βάζουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε έπειτα τα τριμμένα κολοκύθια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και σε τόση ποσότητα όση χρειάζεται για να γίνει ένας σχετικά σφιχτός χυλός.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και ρίχνουμε τον χυλό. Το ταψί πρέπει να είναι μεγάλης διαμέτρου ώστε η πίτα να είναι λεπτή και να έχει πάχος το περισσότερο 1 εκατοστό.

Πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί και με μερικά κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε τη μπατζίνα για 50-60 λεπτά στους 180 βαθμούς, στη χαμηλή θέση του φούρνου. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε σε κομμάτια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λούλα κεμπάπ

Για 7-8 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20+ λεπτά Υλικά - 1 κιλό αρνίσιος κιμάς από το ψυγείο - 600 γραμμάρια χοιρινός κιμάς από το ψυγείο - 1 καυτερή πιπερι...

Μπαρμπούνια σαβόρο με πετιμέζι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μπαρμπούνια ή γόπες (ή και πιο μικρά, σαρδέλες ή μαρίδες) - 1 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τι...

Γκιουζλεμέδες με φέτα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο - 2 φλιτζάνια νερό - 3-4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ...

Φόρτωση άρθρων...