Ετοιμασία: 40 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Υλικά
- 2-3 μέτρια κολοκυθάκια
- ½ κούπα αλεύρι (όλες οι χρήσεις)
- Ψίχα ψωμιού (μουλιασμένη σε λίγο γάλα)
- 1 αβγό - ½ κούπα τριμμένη φέτα (όχι πολύ αλμυρή)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- Άνηθος (ψιλοκομμένος) - Λίγο ελαιόλαδο - Αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
1. Τρίβω σε τρίφτη τα κολοκυθάκια, τα πασπαλίζω με λίγο αλάτι και τα αφήνω σε σουρωτήρι για 30 περίπου λεπτά ώστε να φύγουν τα περισσότερα από τα υγρά τους.
Στο τέλος, τα στύβω καλά με τα χέρια και τα βάζω σε λεκανίτσα.
Παράλληλα, αλέθω σε μούλτι το μουλιασμένο –σε λίγο γάλα- ψωμί, προσθέτω λίγο άνηθο (όσο σας αρέσει) και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα.
Έπειτα, αδειάζω το μείγμα στη λεκάνη με τα κολοκυθάκια, ρίχνω το αλεύρι, τη λιωμένη φέτα, το αυγό, αλατοπιπερώνω, ρίχνω ελάχιστο μοσχοκάρυδο και ζυμώνω με τα χέρια ομογενοποιώντας τα υλικά. Εγώ πάντα προσπαθώ να βάζω όσο λιγότερο αλεύρι γίνεται για να μην μου αλλοιώνει τη γεύση.
2. Πλάθω μπιφτέκια από τη σφιχτή σχετικά ζύμη, τα απλώνω σε ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφω με ελάχιστο και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35 με 40 λεπτά. Είναι απολαυστικά και ταιριάζουν με κάθε γεύμα.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις