Δευτέρα
21 Απριλίου 2025

Μπιφτέκια λαχανικών με σάλτσα γιαουρτιού

Μαγειρική
Για 2-3 άτομα

Ετοιμασία: 45 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 2 μέτριες πατάτες
- Μισό κιλό κολοκυθάκια
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- 1 αυγό
- 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι,
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- Μία χούφτα φύλλα φρέσκου δυόσμου (ψιλοκομμένα)
- Λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδου (ψιλοκομμένη)
- 3 κλαδάκια μέντας (η άνηθου) (ψιλοκομμένα)
- Αλάτι (ανάλογα με το γούστα)

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε τις πατάτες και στη συνέχεια τις βράζετε ελαφρά να μαλακώσουν τόσο, όσο να λιώνουν με το πιρούνι. Όσο ετοιμάζονται, τρίβετε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι στον τρίφτη και έπειτα τα στύβετε καλά με τα χέρια να φύγουν όλα τα υγρά τους.

Αδειάζετε τις πατάτες, τα κολοκύθια και τα κρεμμύδια σε μπολ και τα ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε έπειτα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν.

2. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Θα πρέπει να είναι ζεστό, αλλά όχι καυτό. Αν μάλιστα δείτε να βγάζει καπνούς, θα πρέπει να το αποσύρετε από τη φωτιά και να περιμένετε μέχρι να κρυώσει.

Έπειτα, βάζετε 1 κουταλιά σούπας από το μείγμα στο τηγάνι (δώστε επίπεδο σχήμα, σαν του μπιφτεκιού) και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία, ανάλογα πάντα με το μέγεθος του σκεύους. Μόλις τηγανιστούν τα μπιφτέκια από την μία πλευρά, τα γυρνάτε κι από την άλλη, με την βοήθεια σπάτουλας.

Συνεχίζετε το τηγάνισμα μέχρι να χρυσαφίσουν και μετά τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το πολύ λάδι. Για τη σάλτσα, αναμειγνύετε όλα τα υλικά σε μπολ, ανακατεύετε καλά, δοκιμάζετε και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αρνάκι στη λαδόκολλα

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 180 λεπτά Υλικά - 1 αρνίσιο μπούτι, γύρω στα 2 κιλά - 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση, κατά μήκος - 1 κιλό πατά...

Ομελέτα με μπέικον, σπανάκι και τυρί

Για δύο άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 6 φέτες μπέικον σε κομμάτια όχι πολύ μικρά - 2 κουταλάκια σούπας βούτυρο - 1 ματσάκι φρέσκο σπανάκι ...

Πατσαβουρόπιτα παραδοσιακή

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο φύλλο κρούστας - 5 αυγά - 1 φλιτζάνι γάλα - 1 φλιτζάνι ζάχαρη - 1 φλιτζάνι σπορέλαι...

Φόρτωση άρθρων...