Χρόνος προετοιμασίας: 20'
Χρόνος μαγειρέματος: 25'
Υλικά
600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σοταρισμένο
1 αβγό
3 κουταλάκια σούπας φρυγανιά τριμμένη
3 κουταλάκια σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
8 φέτες παστουρμά πολύ λεπτοκομμένο
8 φέτες ντομάτα πολύ λεπτοκομμένες
100-120 γραμμάρια κασέρι, σε λεπτά μπαστούνια
αλεύρι για πανάρισμα
αβγό για πανάρισμα
φρυγανιά για πανάρισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ανακατεύετε πολύ καλά τον κιμά, το κρεμμύδι, το αβγό, τη φρυγανιά, τον μαϊντανό, το κρασί, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνετε για 30 λεπτά το μίγμα στο ψυγείο.
Χωρίζετε το μίγμα σε οχτώ μπάλες. Ανοίγετε την κάθε μπάλα με το χέρι σας, βάζετε από μία φέτα ντομάτας, μία φέτα παστουρμά ελαφρώς διπλωμένη, από ένα μπαστουνάκι κασέρι και κλείνετε καλά, πλάθοντας τα μπιφτέκια σε μακρόστενο σχήμα.
Πανάρετε τα γεμιστά μπιφτέκια με τη γνωστή διαδικασία, πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αβγό και τέλος στη φρυγανιά.
Ψήνετε τα μπιφτέκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει ο κιμάς και να πάρουν χρώμα. Σερβίρετε αμέσως με πατάτες τηγανητές και σαλάτα.