Για 8-10 άτομα
Ετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Υλικά
Για τη βάση
- 1 πακέτο μπισκότα Πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτας ή άλλα
- 200 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση
- 1 λίτρο φυσικός χυμός πορτοκαλιού
- 7-10 κουταλάκια σούπας ζάχαρη (ανάλογα με τη γλυκύτητα των πορτοκαλιών)
- 8 κουταλάκια σούπας κορν φλάουρ
- 1 αυγό χτυπημένο
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- Μισό φλιτζάνι νερό
- 1 βανίλια
- 1 φακελάκι σαντιγί (εμπορίου) με γεύση βανίλια
- 200 ml κρύο γάλα (για τη σαντιγί) - Λεπτοκομμένες φέτες πορτοκαλιού
Εκτέλεση
1. Σε κατσαρολάκι, βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το βούτυρο και την βανίλια και αφήνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί.
Παράλληλα, διαλύουμε σε μισή φλιτζάνα νερό το κορν φλάουρ με το χτυπημένο αυγό, το προσθέτουμε –σιγά-σιγά- στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά, πάντα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσουν τα υλικά και να πήξει η κρέμα.
Όταν ετοιμαστεί, την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και ετοιμάζουμε τη μπισκοτένια βάση.
2. Σε λεκανίτσα, θρυμματίζουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, ομογενοποιώντας το μείγμα.
Όταν δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη μπισκότων, την στρώνουμε καλά στην εσωτερική επιφάνεια βουτυρωμένης ταρτιέρας.
Απλώνουμε έπειτα την κρέμα πορτοκαλιού και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες να σφίξει όσο γίνεται περισσότερο.
Τέλος, χτυπάμε σαντιγί με κρύο γάλα και με κορνέ ζαχαροπλαστικής κάνουμε στην επιφάνεια της τάρτας όποιο σχέδιο μάς αρέσει. Επίσης, αν θέλουμε διακοσμούμε με λεπτοκομμένες φέτες πορτοκαλιού.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις