Σαββάτο
16 Νοεμβρίου 2024

Μπισκοτοτάρτα πορτοκαλιού

Μαγειρική

Για 8-10 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

Για τη βάση

- 1 πακέτο μπισκότα Πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτας ή άλλα

- 200 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση

- 1 λίτρο φυσικός χυμός πορτοκαλιού

- 7-10 κουταλάκια σούπας ζάχαρη (ανάλογα με τη γλυκύτητα των πορτοκαλιών)

- 8 κουταλάκια σούπας κορν φλάουρ

- 1 αυγό χτυπημένο

- 50 γραμμάρια βούτυρο

- Μισό φλιτζάνι νερό

- 1 βανίλια

- 1 φακελάκι σαντιγί (εμπορίου) με γεύση βανίλια

- 200 ml κρύο γάλα (για τη σαντιγί) - Λεπτοκομμένες φέτες πορτοκαλιού

Εκτέλεση

1. Σε κατσαρολάκι, βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το βούτυρο και την βανίλια και αφήνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί.

Παράλληλα, διαλύουμε σε μισή φλιτζάνα νερό το κορν φλάουρ με το χτυπημένο αυγό, το προσθέτουμε –σιγά-σιγά- στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά, πάντα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσουν τα υλικά και να πήξει η κρέμα.

Όταν ετοιμαστεί, την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και ετοιμάζουμε τη μπισκοτένια βάση.

2. Σε λεκανίτσα, θρυμματίζουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, ομογενοποιώντας το μείγμα.

Όταν δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη μπισκότων, την στρώνουμε καλά στην εσωτερική επιφάνεια βουτυρωμένης ταρτιέρας.

Απλώνουμε έπειτα την κρέμα πορτοκαλιού και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες να σφίξει όσο γίνεται περισσότερο.

Τέλος, χτυπάμε σαντιγί με κρύο γάλα και με κορνέ ζαχαροπλαστικής κάνουμε στην επιφάνεια της τάρτας όποιο σχέδιο μάς αρέσει. Επίσης, αν θέλουμε διακοσμούμε με λεπτοκομμένες φέτες πορτοκαλιού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χταποδάκι γιουβέτσι

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 μεγάλο χταπόδι (ή πολλά μικρότερα) - Μισό φλιτζάνι ξίδι (κατά προτίμηση λευκό) - 3 μεγάλα φύλλα δά...

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα - 100 ml. λευκό ξηρό κρασί - 1 κουτί ντομα...

Σπανακοτυρόπιτα

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά (+ αναμονή για το φούσκωμα) Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 1 πρέζα αλάτι - 3 κουτ...

Φόρτωση άρθρων...