Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) - 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

- 1+½ κούπα σάλτσα τομάτας

¼ φλιτζανιού νερό

Μισή κούπα κόκκινες φακές

1 κούπα ζωμός λαχανικών

Μισό κουταλάκι αλάτι

Μισό κουταλάκι μαύρο πιπέρι

Μισό κουταλάκι ρίγανη

1 κουταλάκι σούπας φρέσκος βασιλικός (ψιλοκομμένος)

2 κουταλάκια σούπας φρέσκος μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

500 γραμμάρια ζυμαρικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνετε μια μέτρια κατσαρόλα με ένα-τέταρτο του φλιτζανιού νερό, σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε στο νερό το κρεμμύδι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα, μέχρι να μαλακώσουν, για 4 με 5 λεπτά. Προσθέστε έπειτα όλα τα άλλα υλικά, εκτός από το μαϊντανό και μαγειρεύετε για

περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.

Στη συνέχεια, προσθέτετε το μαϊντανό, καλά ψιλοκομμένο, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για άλλα 5 με 10 λεπτά, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί. Σερβίρετε πάνω από ζυμαρικά της αρεσκείας σας.