Χρόνος προετοιμασίας: 15'
Χρόνος μαγειρέματος: 30'
Υλικά
500 γραμμάρια φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές
σουσάμι για το πανάρισμα
500 γραμμάρια βίδες (ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό )
10 ντοματίνια κομμένα στα 2
1 κουταλάκι σούπας φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
χυμό από ½ λεμόνι
200 γραμμάρια γιαούρτι
3 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Αλατοπιπερώνετε τις μπουκιές του κοτόπουλου, τις περνάτε από το σουσάμι, τις βάζετε σε λαδωμένο ταψάκι και τις ψήνετε για 30 λεπτά.
Στο μεταξύ βάζετε τα ζυμαρικά να βράζουν σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Χτυπάτε σε multi τα ντοματίνια, το τζίντζερ, το χυμό λεμονιού, το γιαούρτι και δύο σκελίδες σκόρδο.
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τις πιπεριές και την τελευταία σκελίδα σκόρδο ολόκληρη. Την πετάτε στο τέλος. Ρίχνετε στο τηγάνι το μίγμα του γιαουρτιού. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.
Παίρνετε τις πένες από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τις ρίχνετε στη σάλτσα, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει ωραία, και σερβίρετε με τις μπουκίτσες του κοτόπουλου, πασπαλίζοντας με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.