Ετοιμασία: 10΄
Μαγείρεμα: 60+΄
Υλικά
- 1 με 1½ κιλό διάφορα ψάρια (σκορπιοί, πέρκες κλπ.) - 2-3 ξερά κρεμμύδια (χοντροκομμένα) - 1 κιλό ώριμες ντομάτες
1 κουτ. σούπας κόκκινο πιπέρι - Αρκετό ελαιόλαδο - Αλάτι
Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε πρώτα τα ψάρια, ξύνοντας καλά τα λέπια, κόβοντας τα πτερύγια και αφαιρώντας τα εντόσθια. Έπειτα, τα αλατίζουμε καλά και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
2. Σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ώσπου να ροδίσουν και προσθέτουμε τις ντομάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες. Στη συνέχεια, αλατίζουμε, ρίχνουμε το πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτεί και να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος, όταν φύγουν τα πολλά υγρά, απλώνουμε τα ψάρια, στρώνοντας τα στη σειρά και τα αφήνουμε να βράσουν για αρκετή ώρα.