Για 12 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας

- 1 κονσέρβα μανιτάρια (σε φέτες)

- 1 πακέτο πολύχρωμες πιπεριές (ψιλοκομμένες)

- 300 γραμμάρια λουκάνικα (σε φέτες)

- 200 γραμμάρια τυρί γκούντα (τριμμένο)

- 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

- 250 γραμμάρια τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)

- 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Σε κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι. Έπειτα, συμπληρώνουμε με τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τα λουκάνικα, σε φέτες και τα μανιτάρια, επίσης σε φέτες.

Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε για λίγο και αφού σοταριστούν τα υλικά, προσθέτουμε τα τυριά και κατεβάζουμε από το μάτι, ανακατεύοντας συνέχεια. Η γέμιση μας είναι έτοιμη και την αφήνουμε να κρυώσει.

2. Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο πάγκο και τοποθετούμε στην επιφάνεια του τη μισή ποσότητα της γέμισης. Στη συνέχεια, δίνουμε στο φύλλο το σχήμα του μπουρεκιού, χαράζουμε την επιφάνεια του και το βάζουμε στο ταψί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με το άλλο φύλλο.

Ψήνουμε τα μπουρέκια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 με 40 λεπτά. Όταν ετοιμαστούν, τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και τα σερβίρουμε.