Ετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 60 λεπτά
Υλικά
- 6 μπούτια κοτόπουλο
- 1+½ κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 3 σκελίδες σκόρδου
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμενο
- 3 φύλλα δάφνη
- Μισό ποτηράκι του κρασιού ξίδι
- 5-6 κόκκοι μπαχαριού
- 2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα (αραιωμένη σε ½ ποτήρι νερού)
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- Ελαιόλαδο
- Σπορέλαιο για το τηγάνι
Για το πιλάφι
- 1 ποτήρι ρύζι κίτρινο
- 2 ποτήρια νερό βραστό
- 1 πιπεριά κίτρινη κυβάκια
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 2 κουταλιές μουστάρδα
- 2 κουταλιές βούτυρο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μπουτάκια και τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε το σπορέλαιο να ζεσταθεί και θωρακίζουμε το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια να μη μαυρίσουν.
Στη συνέχεια, τα βάζουμε στη γάστρα, προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο, σκεπασμένα για μία ωρίτσα. Προς το τέλος, ανοίγουμε τη γάστρα για δέκα λεπτά.
- Βάζουμε το βούτυρο στη κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί. Στη συνέχεια, ακολουθούν οι πιπερίτσες και τέλος το ρύζι. Τα καβουρντίζουμε και μόλις είναι αρκετά σοταρισμένα, προσθέτουμε τη μουστάρδα με το νεράκι και το αλατοπίπερο.
Βράζουμε μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά και τότε, αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και αφήνουμε μέχρι να γίνει το ρυζάκι μας σπυρωτό.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις