Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Μπουτρίδα: Tο μπριάμ της Ζακύνθου

Μαγειρική
Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 20'
Χρόνος μαγειρέματος: 2:00’

Υλικά

250 γραμμάρια φασολάκια φρέσκα, μισοβρασμένα
½ κιλό σέσκουλα, χοντροκομμένα και ζεματισμένα
3 πατάτες, σε μεγάλους κύβους
1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, σε κύβους
300 γραμμάρια κολοκυθάκια, σε κύβους
5-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
1 κουταλάκι σούπας ζάχαρη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε ελαφρά τη μελιτζάνα με τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο.

Βάζετε τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα ταψί μαζί με τα σέσκουλα και τα φασολάκια και ανακατεύετε τα υλικά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας, το σκόρδο και τη ζάχαρη.

Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στον φούρνο, 190οC για 1½ ώρα περίπου. Ελέγχετε το φαγητό κατά τη διάρκεια του ψησίματος και προσθέτετε, αν χρειάζεται, λίγο νερό.

Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαλιγκάρια στιφάδο

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σαλιγκάρια (του εμπορίου) - 1 κιλό ξερά κρεμμύδια (για στιφάδο) - 1 κουτί ντοματάκια κο...

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα - 100 ml. λευκό ξηρό κρασί - 1 κουτί ντομα...

Σπανακοτυρόπιτα

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά (+ αναμονή για το φούσκωμα) Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 1 πρέζα αλάτι - 3 κουτ...

Φόρτωση άρθρων...