Ετοιμασία: 50 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Υλικά
Για τη ζύμη
- 500 γραμμάρια μαλακό αλεύρι
- 200 ml χλιαρό γάλα
- 75 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 αυγό
- 50 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
Για την κρέμα
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου (τύπου Γιώτης)
- Γάλα όσο χρειαστεί το άνθος αραβοσίτου
- Ζάχαρη (όσο αναφέρει η συσκευασία)
Εκτέλεση
1. Φτιάχνω τη κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Βάζω έπειτα όλα τα υλικά της ζύμης (εκτός από το αλεύρι) σε μεγάλο μπολ και τα αναμειγνύω. Στη συνέχεια, προσθέτω σιγά-σιγά το αλεύρι σε τόση ποσότητα όση να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη (αν βγει πολύ παχιά την αραιώνω προσθέτοντας λίγο γάλα.
Αφήνω το μείγμα για 30 λεπτά να φουσκώσει και μετά το κόβω σε μικρά μπαλάκια 100 περίπου γραμμαρίων το κάθε ένα (η δοσολογία αυτή θα μας βγάλει 9 με 10 μπαλάκια).
Πλάθω κάθε μπαλάκι σε κορδόνι ζύμης μήκους 30 εκατοστών περίπου και τα αφήνω να σταθούν για 15 λεπτά. Τότε, τα πλάθω ξανά σε μεγαλύτερου μήκους κορδόνια (70 εκατοστών περίπου) και τους δίνω το σχήμα των μπρέτσελ.
2. Τοποθετώ από ένα κουταλάκι σούπας κρέμα σε κάθε τρύπα των μπρέτσελ και τα αφήνω στο ταψάκι να σταθούν για άλλα 25 λεπτά. Μετά, τα ψήνω, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις