Σαββάτο
29 Μαρτίου 2025

Μύδια με σάλτσα μουστάρδας

Μαγειρική

Για 3-4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά

- ¾ κιλού μύδια φρέσκα ή κατεψυγμένα, με μισό κέλυφος

- 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

- 1 ξερό κρεμμύδι (τριμμένο)

- 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)

- 1 φλιτζάνι τσαγιού φέτα (τριμμένη)

- 4-5 κουταλάκια σούπας μουστάρδα πικάντικη (τύπου Dijon)

- 1 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

- Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα μύδια, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια, διαλύουμε τη μουστάρδα στο κρασί και σβήνουμε με αυτό το μείγμα το φαγητό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για μερικά λεπτά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί καλά η μουστάρδα. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει 1-2 βράσεις, μέχρι να πήξει η σάλτσα, και προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και το μαϊντανό.

Ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα. Αποσύρουμε έπειτα το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε τα μύδια με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για 14+ άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 1 ποτήρι ελαιόλαδο - 1 ποτήρι γάλα - 1 αυγό - Αλεύρι όσο πά...

Σαλιγκάρια στιφάδο

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σαλιγκάρια (του εμπορίου) - 1 κιλό ξερά κρεμμύδια (για στιφάδο) - 1 κουτί ντοματάκια κο...

Πίτσα με σπανάκι και φέτα

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 500 γραμμάρια αλεύρι (αλεύρι σταρένιο για ψωμί) - 350 ml χλιαρό νερό - 1 φακελάκι (8 γρ...

Φόρτωση άρθρων...