Πέμπτη
14 Νοεμβρίου 2024

Μύδια με σάλτσα μουστάρδας

Μαγειρική

Για 3-4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά

- ¾ κιλού μύδια φρέσκα ή κατεψυγμένα, με μισό κέλυφος

- 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

- 1 ξερό κρεμμύδι (τριμμένο)

- 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)

- 1 φλιτζάνι τσαγιού φέτα (τριμμένη)

- 4-5 κουταλάκια σούπας μουστάρδα πικάντικη (τύπου Dijon)

- 1 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

- Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα μύδια, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια, διαλύουμε τη μουστάρδα στο κρασί και σβήνουμε με αυτό το μείγμα το φαγητό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για μερικά λεπτά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί καλά η μουστάρδα. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει 1-2 βράσεις, μέχρι να πήξει η σάλτσα, και προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και το μαϊντανό.

Ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα. Αποσύρουμε έπειτα το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε τα μύδια με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σπανακοτυρόπιτα

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά (+ αναμονή για το φούσκωμα) Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 1 πρέζα αλάτι - 3 κουτ...

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για 14+ άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 1 ποτήρι ελαιόλαδο - 1 ποτήρι γάλα - 1 αυγό - Αλεύρι όσο πά...

Λακέρδα στην άλμη

Για οικογένεια Ετοιμασία: 30 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα από μεγάλη παλαμίδα (καθαρισμένα, χωρίς το αίμα) - 1 κιλό χοντρό αλάτι - Θυμάρι, δεντρολίβανο - Ηλιέλαιο (όσο ...

Φόρτωση άρθρων...