Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Μύδια τηγανητά με σκορδαλιά

Μαγειρική

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 500 γραμμάρια μύδια (ψίχα)

- 330 ml σόδα υγρή (αναψυκτικό)

- 250 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ (περίπου), κοσκινισμένο

- 1 σφηνάκι ούζο

- Αλάτι, πιπέρι

- Ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο

Για τη σκορδαλιά

- 1 κιλό πατάτες

- 6 σκελίδες σκόρδου (λιωμένες)

- 1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι

- 2 ποτηράκια του κρασιού ελαιόλαδο

- Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια, τα σουρώνουμε και τα αλατοπιπερώνουμε.

Σε λεκάνη, προσθέτουμε την υγρή σόδα, το ούζο και σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό χυλό. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα τα μύδια, βουτώντας τα ολόκληρα και βυθίζοντας τα.

Σε κατσαρολίτσα, ζεσταίνουμε το λάδι καλά και με κουτάλι σούπας παίρνουμε 2 με 3 μύδια τη φορά, μαζί με το χυλό και τα απλώνουμε στο καυτό λάδι. Βάζουμε τόσα μύδια όσα απαιτούνται για να είναι ευρύχωρα στο τηγάνι και να τηγανιστούν σωστά από όλες τις μεριές.

Τα μύδια χρειάζονται το πολύ 2 λεπτά το κάθε κομμάτι έτσι ώστε να έχουν πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα. Με τρυπητή κουτάλα τα αποσύρουμε και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Έχουμε ετοιμάσει από πριν τη σκορδαλιά: Καθαρίζουμε και βράζουμε καλά τις πατάτες.

Τις στραγγίζουμε, τις βάζουμε στο μίξερ μαζί με το λιωμένο σκόρδο και τα χτυπάμε καλά, ρίχνοντας σιγά-σιγά το ξίδι με το λάδι και τέλος το αλάτι. Όταν ετοιμαστεί η σκορδαλιά δοκιμάζουμε μήπως χρειαστεί κάτι να συμπληρώσουμε.  

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιά

Για δύο άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για το συκώτι - 500 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο - 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες) - 2-3 πράσινες πιπερ...

Μαντί ποντιακά

Για 4-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή για τα ζυμαρικά) Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 αυγά - 1 κουταλάκι αλάτι - Χ...

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Φόρτωση άρθρων...