Πέμπτη
14 Νοεμβρίου 2024

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Υλικά

- 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα

- 100 ml. λευκό ξηρό κρασί

- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ

- 4-5 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 2-3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε φετάκια

- 2 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι

- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

- 2 κουταλάκια σούπας μαύρη σταφίδα

- 2 κουταλιές κουκουνάρι

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι, βάζουμε τα μύδια με το κρασί, σε μέτρια φωτιά και τα σκεπάζουμε. Μόλις πάρουν βράση τα μύδια (αχνιστούν) πρέπει να ανοίξουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και πετάμε όσα μύδια έμεινα με τα κελύφη κλειστά.

2. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ντοματάκια, το λάδι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τη σταφίδα, τα κουκουνάρια, λίγο αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε να σιγοβράσουν για 15 περίπου λεπτά. Έπειτα, αφαιρούμε το καπάκι, ρίχνουμε μέσα τα μύδια, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.

Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος και μελώσει η σάλτσα αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Στο μεταξύ, έχουμε βράσει σε άφθονο νερό το ρύζι, το έχουμε στραγγίξει και το έχουμε βάλει σε βαθιά πιατέλα. Περιχύνουμε με το περιεχόμενο του τηγανιού, πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το πιπέρι και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κέικ με ροδάκινα

Για φόρμα 26 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου - 250 γραμμάρια ζάχαρη - 4 αυγά - 250 ml γά...

Χταποδάκι γιουβέτσι

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 μεγάλο χταπόδι (ή πολλά μικρότερα) - Μισό φλιτζάνι ξίδι (κατά προτίμηση λευκό) - 3 μεγάλα φύλλα δά...

Σπανακοτυρόπιτα

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά (+ αναμονή για το φούσκωμα) Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 1 πρέζα αλάτι - 3 κουτ...

Φόρτωση άρθρων...