Για 4-5 άτομα
Ετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 25 λεπτά
Υλικά
- 500 γρ. μύδια με τα κελύφη, πλυμένα & καθαρισμένα
- 100 ml. λευκό ξηρό κρασί
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2-3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε φετάκια
- 2 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας μαύρη σταφίδα
- 2 κουταλιές κουκουνάρι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι, βάζουμε τα μύδια με το κρασί, σε μέτρια φωτιά και τα σκεπάζουμε. Μόλις πάρουν βράση τα μύδια (αχνιστούν) πρέπει να ανοίξουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και πετάμε όσα μύδια έμεινα με τα κελύφη κλειστά.
2. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ντοματάκια, το λάδι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τη σταφίδα, τα κουκουνάρια, λίγο αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε να σιγοβράσουν για 15 περίπου λεπτά. Έπειτα, αφαιρούμε το καπάκι, ρίχνουμε μέσα τα μύδια, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για ακόμη 10 λεπτά. Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος και μελώσει η σάλτσα αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Στο μεταξύ, έχουμε βράσει σε άφθονο νερό το ρύζι, το έχουμε στραγγίξει και το έχουμε βάλει σε βαθιά πιατέλα. Περιχύνουμε με το περιεχόμενο του τηγανιού, πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το πιπέρι και σερβίρουμε.