Για 10+ κομμάτια

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

- 1 πρέζα αλάτι

- Μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

- 1 σφηνάκι ρακί

- 1 λεμόνι (το χυμό του)

- Νερό χλιαρό (όσο χρειαστεί για να κάνουμε την ζύμη)

- 1 κιλό ξινή μυζήθρα - Μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε τη ζύμη μας από τα υλικά της συνταγής και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Μετά, παίρνουμε μικρή ποσότητα στα χέρια μας και κάνουμε μπαλάκια, σε μεγέθη μικρού μπιφτεκιού. Όταν τελειώσουμε, τα αφήνουμε και αυτά να σταθούν για λίγο.
  2. Παίρνουμε τη μυζήθρα, τη τοποθετούμε σε λεκανάκι με ελάχιστο νερό και έπειτα τη βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Μετά, την ανακατεύουμε πολύ καλά με πιρούνι, προσπαθώντας να μην έχει καθόλου σβολάκια.

Παίρνουμε στη συνέχεια ένα μπαλάκι ζύμης, το ανοίγουμε, στη μέση βάζουμε το μπαλάκι της μυζήθρας, το κλείνουμε ενσωματώνοντας μέσα το τυρί και το ανοίγουμε με τον πλάστη, σιγά-σιγά και προσεκτικά, σε πιτούλα.

Τηγανίζουμε τις μυζιθρόπιτες σε αντικολλητικό τηγάνι, με ελάχιστο λάδι και με προσοχή ώστε να τις γυρνάμε συχνά. Τις τρώμε ζεστές και βάζουμε από πάνω μέλι και κανέλα (προαιρετικά).