Δευτέρα
21 Απριλίου 2025

Ντάφινς (ντόνατς σαν μάφινς)

Μαγειρική

Για 12 κομμάτια

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά

Για τη ζύμη

- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 2 κουταλάκια σούπας ζάχαρη

- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

- 1 κουταλάκι σόδα

- ¼ του μικρού κουταλιού αλάτι

- 1 μεγάλο αυγό

- 2 κουταλάκια σούπας ηλιέλαιο

- 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας

- Μισό φλιτζάνι γάλα

Για τη γέμιση

- 70-80 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα (ή άλλο της αρεσκείας σας)

- 2 κουταλάκια σούπας άχνη ζάχαρη

- 2 κουταλάκια σούπας πραλίνα φουντουκιού με γάλα και κακάο (τύπου Μerenda)

Για το γλάσο

- 150 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

- 2 κουταλάκια σούπας γάλα

Εκτέλεση

1. Σε λεκανίτσα, βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι, το αυγό, το ηλιέλαιο, τη βανίλια, το γάλα και ανακατεύουμε με κουζινικό σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη ζύμη για ντόνατς. Στη συνέχεια, αδειάζουμε το μείγμα σε φορμάκια για μάφινς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 10-15 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.

2. Όσο ψήνονται τα ντόνατς, ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε μπολ, αναμειγνύουμε και ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, την πραλίνα φουντουκιού και τη ζάχαρη άχνη μέχρι η γέμιση να ομογενοποιηθεί. Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον κάποιο από τα υλικά (μπορεί να χρειάζεται περισσότερη πραλίνα).

3. Φτιάχνουμε το γλάσο, ανακατεύοντας σε βαθύ πιατάκι την ζάχαρη άχνη και το γάλα. Όταν πλέον τα ντόνατς έχουν χλιάνει αρκετά, με πολύ κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε με προσοχή ένα κομμάτι από την κορυφή τους και λίγη ψίχα αν χρειαστεί και με κορνέ γεμίζουμε ένα-ένα γλυκάκι με τη γέμιση. Τα σκεπάζουμε και τα περιχύνουμε με το γλάσο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαρίδες με πορτοκάλι, μέλι και τζίντζερ

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή) Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 16 μέτριες γαρίδες - Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (και λίγο περισσότερο) - 2 σκελίδες...

Αρνάκι στη λαδόκολλα

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 180 λεπτά Υλικά - 1 αρνίσιο μπούτι, γύρω στα 2 κιλά - 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση, κατά μήκος - 1 κιλό πατά...

Ραβασάκι φέτας με μέλι και μαύρο σουσάμι

Για 1 άτομο Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο κρούστας - 1 κομμάτι τυρί φέτα - 2 κουταλάκια σούπας μέλι - 2 κουταλάκια σούπας μαύρο σουσά...

Φόρτωση άρθρων...