Για 12 κομμάτια
Ετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Υλικά
Για τη ζύμη
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι σόδα
- ¼ του μικρού κουταλιού αλάτι
- 1 μεγάλο αυγό
- 2 κουταλάκια σούπας ηλιέλαιο
- 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
- Μισό φλιτζάνι γάλα
Για τη γέμιση
- 70-80 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα (ή άλλο της αρεσκείας σας)
- 2 κουταλάκια σούπας άχνη ζάχαρη
- 2 κουταλάκια σούπας πραλίνα φουντουκιού με γάλα και κακάο (τύπου Μerenda)
Για το γλάσο
- 150 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 2 κουταλάκια σούπας γάλα
Εκτέλεση
1. Σε λεκανίτσα, βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι, το αυγό, το ηλιέλαιο, τη βανίλια, το γάλα και ανακατεύουμε με κουζινικό σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη ζύμη για ντόνατς. Στη συνέχεια, αδειάζουμε το μείγμα σε φορμάκια για μάφινς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 10-15 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
2. Όσο ψήνονται τα ντόνατς, ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε μπολ, αναμειγνύουμε και ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, την πραλίνα φουντουκιού και τη ζάχαρη άχνη μέχρι η γέμιση να ομογενοποιηθεί. Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον κάποιο από τα υλικά (μπορεί να χρειάζεται περισσότερη πραλίνα).
3. Φτιάχνουμε το γλάσο, ανακατεύοντας σε βαθύ πιατάκι την ζάχαρη άχνη και το γάλα. Όταν πλέον τα ντόνατς έχουν χλιάνει αρκετά, με πολύ κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε με προσοχή ένα κομμάτι από την κορυφή τους και λίγη ψίχα αν χρειαστεί και με κορνέ γεμίζουμε ένα-ένα γλυκάκι με τη γέμιση. Τα σκεπάζουμε και τα περιχύνουμε με το γλάσο.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις