Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Ντοματοφτέδες Σαντορίνης

Μαγειρική

Για 20 κομμάτια

Ετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 6-7 ντομάτες ώριμες

- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

- 1-2 αυγά χτυπημένα

- 200 γραμμάρια τυρί φέτα λιωμένη

- 2 κουταλάκια σούπας φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος ή 1 κουτ. γλυκού ξερός

- 1 φλιτζάνι αλεύρι (περίπου 10-12 κουταλιές)

- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ

- 2 κουταλάκια σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

- 2 κουταλάκια σούπας άνηθος ψιλοκομμένος

- Λάδι για το τηγάνισμα (καλύτερα καλαμποκέλαιο)

- Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις ξεσποριάζουμε και τις στύβουμε για να μην έχουν πολλά υγρά. Μετά τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια (όχι στο μπλέντερ).

Ρίχνουμε σε μπολ το κρεμμύδι, το αλεύρι, τις ντομάτες, το αυγό, το τυρί φέτα, λιωμένο με ένα πιρούνι, το δυόσμο, το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε το μείγμα, το οποίο πρέπει να γίνει αφράτο. Έπειτα, το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

2. Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι να κάψει. Παίρνουμε με κουτάλι ποσότητες μείγματος και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν οι ντοματοκεφτέδες και από τις δύο πλευρές. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν και τους σερβίρουμε με σαλάτα ή με τζατζίκι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα - 100 ml. λευκό ξηρό κρασί - 1 κουτί ντομα...

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Κέικ με ροδάκινα

Για φόρμα 26 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου - 250 γραμμάρια ζάχαρη - 4 αυγά - 250 ml γά...

Φόρτωση άρθρων...