Για 16+ κομμάτια
Ετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 60 λεπτά
Υλικά
- 2 φύλλα κουρού
- 5-6 ντοματάκια πομοντόρο
- 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- Αρκετός μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη) (ή ½ κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη)
- 2 αυγά
- 200 γραμμάρια τυρί ρεγκάτο
- 300 γραμμάρια τυρί φέτα
- Πιπέρι
- Μισό κουταλάκι κύμινο - Μισό κουταλάκι κανέλα
- Χωριάτικο λουκάνικο (ψιλοκομμένο) (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, τσιγαρίζω το κρεμμυδάκι μέχρι να καραμελώσει και προσθέτω και το σκόρδο! Στο μεταξύ, πολτοποιώ τις ντομάτες στο μούλτι.
Τις ρίχνω κατόπιν μέσα στο κρεμμύδι, ανακατεύω καλά και αφήνω τη σάλτσα να σιγοβράσει. Μόλις πιει τα υγρά της, προσθέτω το κύμινο, το πιπέρι, την κανέλα και στο τέλος το μαϊντανό.
Αφήνω τη σάλτσα για 1 λεπτό περίπου για να δέσουν τα αρώματα, αποσύρω έπειτα από τη φωτιά κι αφήνω να κρυώσει. Σε μπολ, ανακατεύω τα τυριά με τα αυγά και προσθέτω τη σάλτσα. Αναμειγνύω καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά και ετοιμάζω το ταψάκι.
2. Σε βουτυρωμένο πυρέξ, στρώνω το ένα φύλλο κουρού. Απλώνω τη γέμιση, την ισιώνω με σπάτουλα και τη σκεπάζω με το άλλο φύλλο.
Χαράσσω τα κομμάτια με μαχαιράκι σε μερίδες και αλείφω με λιωμένο βούτυρο και γάλα. Ψήνω την ντοματόπιτα στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για μία ώρα περίπου.